Rešenje stambenog pitanja za najosetljivije kategorije

GRADU ČAČKU URUČENA DONACIJA EVROPSKE UNIJE U SRBIJI

Foto: GU Čačak

U naselju Obrež gotova je građevinska dozvola za potrebe izgradnje višeporodičnog stambenog objekta, u kom će se nalaziti 12 stanova i dva prostora za zajedničko druženje ovih osoba. Takođe, planirana je kupovina 14 seoskih domaćinstava, svaka u vrednosti od 19.000 dolara, kao i nabavka građevinskog materijala za dogradnju 12 stambenih jedinica, kojima je potrebna rekonstrukcija

Zameniku gradonačelnika Čačka Vladanu Miliću i direktorki Gradske stambene agencije Brankici Jelić, u utorak 20. jula svečano je uručen Sporazum o donaciji 1. 3118.000 dolara od predstavnika Evropske Unije u Srbiji. Ovim novcem u Čačku će biti finansirana izgradnja i kupovina stanova, kao i građevinskog materijala, za socijalno osetljive kategorije, a u okviru projekta Neostavljajući nikog iza sebe. Grad će iz svojih sredstava uložiti 21.7 miliona dinara.

U konkurenciji 19 lokalnih samouprava koje su dobile sredstva, projekat Grada Čačka je ocenjen kao najbolji, a odnosi se na najosetljivije kategorije u koje spadaju Romi, žrtve porodičnog nasilja, osobe sa invaliditetom i mlade osobe koje su odrasle u hraniteljskim porodicama ili ustanovama socijalne zaštite.

Ovo je još jedna značajna donacija Evropske Unije u Srbiji.

U naselju Obrež gotova je građevinska dozvola za potrebe izgradnje višeporodičnog stambenog objekta u kome će se nalaziti 12 stanova i dva prostora za zajedničko druženje ovih osoba. Takođe, planirana je kupovina 14 seoskih domaćinstava svaka u vrednosti od 19.000 dolara, kao i nabavka građevinskog materijala za dogradnju 12 stambenih jedinica, kojima je potrebna rekonstrukcija.

Pored stambenog rešenja, u planu su i takozvane „meke mere“, odnosno osamostaljivanje za život, njihovo upućivanje u buduće poslove, pa će neki od prostora biti na raspolaganju da u njemu organizuju sopstvenu delatnost.

U toku su pripreme za tendere za izvođenje javnih radova, a biće organizovan čitav niz radionica na kojima će biti predstavljen uslovi za učešće na konkursu za ove kategorije. Č. N.

Objavljeno: 27. 7. 2021.

Izvor: ČAČANSKE NOVINE – Van rubrike

Autor: Č. N.

O tome i na:

12 STANOVA I 14 DOMAĆINSTAVA ZA NAJOSETLJIVIJE: Čačak dobio vrednu donaciju od Evropske unije – www.novosti.rs