Ponosni na 11 medalja

ČESTITKA MINISTRA VANJE UDOVIČIĆA

Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Tokom poslednjeg takmičarskog dana u Poljskoj, naši paraatletičari Saška Sokolov i Nemanja Matijašević Srbiji su doneli tri medalje, i tako nastavili niz uspeha. Saška je osvojila srebro u bacanju koplja i zlato u trci na 100 metara, a ujedno je oborila i evropski rekord u ovoj disciplini, Nemanja Matijašević postao je vicešampion Evrope u skoku udalj.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je sjajnim paraatletičarima na 11 medalja, 4 zlata, tri srebra i četiri bronze.

-Ponovo ste nas vašom istrajnošću, dominacijom i velikim sportskim srcem učinili sve ponosnim. Čestitam vam na izuzetnim uspesima na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde ste još jednom našu zemlju predstavljali na najbolji način. Ponosni smo na vas i očekujemo vas na još mnogo puta na pobedničkom postolju širom sveta. Minstarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, na putu do uspeha. Idemo dalje, šampioni – nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Objavljeno: 6. 6. 2021.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks


Željku za svetski rekord

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je našem proslavljenom paraatletičaru Željku Dimitrijeviću obaranje svetskog rekorda i osvajanje evropskog zlata u disciplini bacanje čunja, na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

„Još jednom si pokazao svoju neprikosnovenost i da rekordi postoje da bi ih ti obarao! Ponovo se srpska zastava vijori na evropskoj sceni tvojom zaslugom! Svaka čast, Željko, na još jednom hicu za istoriju, za ponos i nezaborav“, nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Čestitke su brzo usledile i sjajnom Aleksandru Radišiću, koji je izborio bronzanu medalju za Srbiju i istoj disciplini.

„Bravo Aleksandre, što si nastavio sjajan niz i osvojio bronzu, koja je peta medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u paraatletici u dva dana. Dokazao si da je Srbiji opet mesto na pobedničkom postolju! Svaka čast“, nalazi se u ministrovoj čestitki.

Ministar Udovičić je čestitao i Paraolimpijskom komitetu Srbije i stručnim štabovima naših paraatletičara na postignutim izuzetnim rezultatima.

Objavljeno: 3. 6. 2021.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је zeljko-dimitrijevic-zlato-paraolimpijada-1.jpg
Željko Dimitrijević (www.studiob.rs)
Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је Radisic-1.jpg
Aleksandar Radišić (Foto: Paraolimpijskii komitet Srbije)(www.rts.rs)

TRI MEDALJE PARAATLETIČARIMA

UDOVIČIĆ : Svaka čast za srebro i bronze

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskim paraatletičarima osvajanje srebrne i dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj.

Reprezentativaka u disciplini bacanja diska Ivana Petrović osvojila je srebrno odličje.

„Svaka čast, Ivana, na evropskoj vicešampijonskoj tituli, ponosni smo na tebe! Čestitke i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na velikom uspehu i drugoj osvojenoj medalji za našu Srbiju“, nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Ministar Vanja Udovičić čestitao takođe je našem paraatletičaru Stefanu Dimitrijeviću osvajanje bronzane medalje u disciplini bacanje kugle, na istom takmičenju.

„Svaka čast, Stefane, na inzvarednoj borbi, istrajnosti i požrtvovanosti koje si pokazao. Tvoja medalja je najbolja motivacija za srpski paraolimpijski tim pred odlazak u Tokijo! Čestitke i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije“, nalazi se u čestitki ministra Udovičića,

Vanja Udovičić čestitku je uputio i Nebojši Đuriću za osvojenu bronzanu medalju u disciplini bacanja kugle.

„Treća medalja danas za Srbiju na startu Evropskog prvenstva u paraatletici, i dokaz dominacije naših paraatlitičara na evropskoj sceni. Svaka čast, Nebojša, sve čestitke i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na velikom uspehu! Idemo dalje“, nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Objavljeno: 2. 6. 2021.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Zlatni Saška i Ivan

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je našim paraatletičarima na tri osvojene medalje na Evropskom prvenstvu Poljskoj. Saška Sokolov pobedila je u trci na 200 metara, Ivan Cvetković trijumfovao je u trci na 400 metara, dok je Nebojša Đurić izborio bronzu u bacanju diska na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

„Himna Srbije ponovo odzvanja Evropom, naša Saška je šampion Evrope! Bravo, Saška! Siguran samm da ćeš nas još mnogo puta obradovati! Nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

-Treće evropsko zlato za Srbiju osvojio je naš sjajni Ivan Cvetković u trci na 400 metara za pamćenje i ponos! Bravo, šampione.

Tokom večernjeg projekta aktuelni svetski prvak i svetski rekorder u bacanju diska Nebojša Đurić izborio je bronzanu medalju.

„Bravo, Nebojša, na velikom uspehu, još jednom si nas sve obradovao i dokazao da ti je uvek mesto na pobedničkom postolju! Ovom prilikom još jednom čestitam i stručnim timovima naših paraatletičarima i Paraolimpijskom komitetu Srbije na izuzetnom predstavljanju naše Srbije na evropskoj sceni! Bravo – čestitao je ministar Udovičić.

Objavljeno: 4. 6. 2021.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Srpska paraolimpijka Ivana Petrović (Foto: Paraolimpijskii komitet Srbije)(www.rts.rs)

Stefan Dimitrijević (www.rts.rs)
Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је unnamed-3.jpg
Nebojša Đurić (www.tanjug.rs)
Saška Sokolov (Foto: mos.gov.rs) (www.novosti.rs)
Ivan Cvetković (www.kossev.info)
Nemanja Matijašević (Foto: Paraolimpijski komitet Srrbije/Bojan Jocimovic)

O tome i na:

Piroćanki zlato na Evropskom paraolimpijskom prvenstvu u atletici – www.juznevesti.com

Paraatletičarima još tri medalje na EP; Udovičić: Vi ste naš ponos – www.b92.net

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je našem paraatletičaru Ivanu Cvetkoviću osvajanje zlatne medalje u trci na 400 metara na Evropskom prvenstvu u paraatletici u Poljskoj. – www.novosti.rs

Svetski rekord, zlatna i bronzana medalja za paraolimpijce na Evropskom prvenstvu – www.rts.rs

BRAVO MOMCI – Dimitrijeviću zlato i svetski rekord, Radišiću bronza – www.zurnal.rs

SVAKA ČAST, MAJSTORI Željko Dimitrijević osvojio zlato i oborio SVETSKI REKORD, a Aleksandar Radišić se okitio bronzom na prvenstvu Evrope za paraolimpijce – www.sprt.blic.rs

-Bronza za paraatletičara Đurića na EP u Poljskoj – www.tanjug.rs

Ivan Cvetković iz Straže istrčao zlato na Evropskom prvenstvu – www.kossev.info

Удовичић честитао параатлетичарима на освајању 11 медаља – www.dnevnik.rs

.Srpski paraatletičari osvojili 11 medalja na EP – www.rtv.rs

Nove medalje za srpske paraatletičare na EP u Poljskoj – www.politika.rs