Dresovi igrača na aukciji, prihod za osobe sa invaliditetom

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN NA ZAJEDNIČKOM ZADATKU SA BEOGRADSKIM MARATONOM

Ovogodišnji maraton biće održan 16. maja pod sloganom “ Bez barijera“ u znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom.

Dresovi sa fudbalskog derbija između Crvene zvezde i Partizana biće dati na prodaju, a prikupljena sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe. Kako je saopšteno, na inicijativu Beogradskog maratona i uz podršku uprava i fudbalera Crvene zvevde i Partizana, kao i Zajednice fudbalskih klubova Superlige, predstojeća najveća utakmica srpskog fudbala, osim uobičajenog velikog sportskog značaja, imaće i svoj humanitarni karakter.

Ovogodišnji 34. Beogradski maraton biće održan 16. maja pod sloganom „Bez barijera“ u znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom.

U periodu od održanog derbija do održavanja 34. Beogradskog maratona, organizovaće se prodaja dresova fudbalera Crvene zvezde i Partizana u kojima će igrati utakmicu – radi prikupljanja sredstava za unapređenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom, prevashodno mladih i dece.

Kako se dodaje, o konkretnim ciljevima i načinom prodaje dresova javnost će uskoro biti obaveštena kao i o postignutim rezultatima po zavrsetku cele akcije. Partneri u realizaciji celog projekta su i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Srpski filantropski forum.

U predhodnom periodu, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda i Beogradski maraton sarađivali su na sličan način kada su najpre po održanom 116. derbiju u aprilu 2001. godine u okviru kampanje „Trčim za decu“ prodajom dresova sa derbija, kao i majca sa 14. Beogradskog maratona, prikupljena značajna sredstva koja su tomprilikom donirana za rekonstrukciju izgradnju domova za brigu o deci bez roditeljskog staranja u Kulini i Stamnici.

Drugi put, posle održanog 126. derbija u aprilu 2006. godine, prodajom dresova prikupljena su sredstva za sprovođenje kampanje „Škola bez nasilja“ , koju je u Srbiji realizovao Unicef, a u kojoj je aktivno učestvovao i Beogradski maraton kroz organizaciju Dečjeg maratona i 19. Beogradskog maratona. S. R.

Objavljeno: 6. 4. 2021.

Izvor: POLITIKA – Sport

Autor: S. R.

O tome i na:

Fudbalski klubovi Crvena Zvezda i Partizan i Beogradski maraton treći put na zajedničkom zadatku – www.bgdmarathon.org

Fudbalski klubovi Crvena Zvezda i Partizan i Beogradski maraton treći put na zajedničkom zadatku. Večiti derbi u humanitarnom tonu-www.trcanje.rs