JAVNE LIČNOSTI

Javne ličnosti u akciji Saveza slepih Srbije

FOTO: MANASORI JOŠIDA / RAS SRBIJA

Savez slepih Srbije, organizacija koja okuplja i pomaže 12.000 svojih članova, obeležiće Svetski dan knjige, 28. februar, akcijom sa poznatim javnim ličnostima koje će osobama sa ovom vrstom invaliditeta deliti knjige.

Objavljeno: 7. 2. 2021.

Izvor: BLIC – Društvo

Autor: M. K.

Javne ličnosti u akciji Saveza slepih Srbije obeležiće Nacionalni dan knjige

Savez slepih Srbije, organizacija koja okuplja i pomaže 12.000 svojih članova, obeležiće Nacionalni dan knjige, 28. februar, akcijom sa poznatim javnim ličnostima koje će osobama sa ovom vrstom invaliditeta deliti knjige.

Akcija Saveza slepih biće održana 25. februara, u četvrtak, za kada je zakazana i konferencija za medije u prostorijama udruženja u Jevrejskoj 24.

– Na ovoj konferenciji pokušaćemo još jednom da javnosti skrenemo pažnju na neke specifične potrebe ljudi sa ovom vrstom invaliditeta i na naše probleme – kaže predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić.

On naglašava posebnu zahvalnost nekim javnim ličnostima koje će tog četvrtka lično nositi članovima udruženja knjige koje oni budu poručili iz bilioteke “Dr Milan Budimir” koja radi u okviru Saveza.

– Za sada su nam učešće u ovoj akciji potvrdili istoričar Dejan Ristić, bivši košarkaš Miroslav Pecarski, novinarka Slađana Tomašević, glumica Ivana Žigon… Ali pozivamo i druge javne ličnosti koje bi na ovaj način pomogle da se javnosti skrene pažnja na potrebe slepih osoba da nam se jave na telefon udruženja 011/3286-706, i učestvuju sa nama u akciji deljenja knjiga – kaže Stošić.

Objavljeno: 7. 2. 2021.

Izvor: www.blic.rs

Autor: M. Kos