Златни змај Змајева Бранко Ђукић

Имајући у виду све околности, комисија је одлучила да „Нај Змајевчанина у 2020. прогласи само у области спорта, где се највише истакао Бранко Ђукић, предсеедник стонотениског клуба „Змајево“.

Фото: Branko Đukić (www.dnevnik.rs)

ЗМАЈЕВО: Уз поштовање превентивних мера услед епидемије, у Змајеву је осму годину заредом додељено највеће признање „Златни Змај“ и проглашен „нај- Змајевчанин” за 2020. годину.

Ово признање које на крају сваке године додељује Јавна библиотека „Данило Киш“ одељење у Змајеву додељује се из три области: културе, друштвене ангажованости и спорта.

Како је прошла година услед пандемије коронавируса била изразито специфична, а у већем делу године живот био заустављен, самим тим ни активности на пољу културе и друштвене ангажованости се нису могле спроводити. Имајући у виду све околности, комисија је одлучила да „Нај Змајевчанина у 2020. прогласи само у области спорта, где се највише истакао Бранко Ђукић, председник стонотениског клуба „Змајево“.

Ово је велико признање и велика обавеза за мене, јер  сам је добио од својих суграђана и свакако ми је најдраже признање. Наставићу  и даље да својим радом и ангажовањем дајем допринос, како у спорту тако и у другим областима живота мог и нашег Змајева, истакао је Бранко Ђукић.

Својим несебичним и максималним ангажовањем успео је да спроведе прегршт активности и свој клуб одржи на завидном нивоу. Бранко Ђукић је један из плејаде најуспешнијих некадашњих играча СТК „Змајево“, кадетски и јуниорски првак СР Југославије, репрезентативац. Као тренер водио је и новосадску Војводину са којом је у сезони 2008/09. освојио дуплу круну. Био је тренер универзитетске селекције Србије. У периоду од 2014 – 2016. био је селектор мушке кадетске и јуниорске репрезентације Србије, био је тренер стонотениског клуба Нови Сад. Паралелно се образовао до титуле доктора наука физичког васпитања и спорта. Учесник је бројних хуманитарних акција, а подршку даје Данијели Бабић, девојци која је после саобраћајне несреће остала у инвалидским колицима. Уз Бранкову подршку она се спрема за такмичења у категорији спортиста са инвалидитетом.

Ласло Киш

Objavljeno: 2. 2. 2021.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Laslo Kiš