Grad prodaje prostor u Sazonovoj ulici

Kuriozitet sa prostorom u Sazonovoj predstavlja to da je on nekoliko godina bio korišćen kao sedište Saveza slepih i slabovidih Vračara…

Foto: "Ne davimo Beograd"

Ko će i po kojoj ceni kupiti gradski poslovni prostor od 43 kvadratna metra u Sazonovoj 28 na Vračaru, trebalo bi da bude poznato danas – javno nadmetanje zakazano je za 10 časova u Maloj sali na 20. spratu zgrade Gradske uprave. Početna cena po kojoj grad nudi 43 kvadrata je 90.300 evra, što znači da je procenjeno da kvadrat vredi 2.100 evra.

Taj poslovni prostor samo je jedna u nizu nekretnina za koju grad poslednjih godina traži novog vlasnika. Kao i kod predhodnih prodaja nepokretnosti poput Sava centra i „Beograđanke“, Inicijativa „ne davimo Beograd“, ali deo Javnosti protivi se rasprodaji nekretnina u javnoj svojini i zahtevaju da se „javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju kako bi služila društvu, građanima i građankama“.

-Kuriozitet sa prostorom u Sazonovoj predstavlja to da je on nekoliko godina bio korišćen kao sedište Saveza slepih i slabovidih Vračara ali na žalost ovo udruženje neko vreme nije uspevalo da obezbedi sredstva za plaćanje prostora i bilo je prinuđeno da se iseli iz njega _ navodi se u saopštenju „Ne davimo Beograd“.

-Inicijativa skreće pažnju na to da brojnim udruženjima građana, penzionera, komšijskim inicijativama, organizacijama i pojedincima nedostaje prostor za okupljanje, druženje, smeštaj, rad, i prezentaciju programa u različitim oblastima, od kulture, preko socijalne zaštite do obrazovanja i sporta. D.M.

Objavljeno: 15. 1. 2021.

Izvor: POLITIKA – Beogradska hronika

Autor: D. M.

O tome i na:

Ne davimo Beograd: Prodajom prostora Saveza slepih na Vračaru nastavlja se rasprodaja javne svojine – www.nedeljnik.rs