Predstavljen program aktivnosti

ODRŽANA SEDNICA SAVETA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Skupština Grada Novog Sada

Informacije o radu Saveza za sport i rekreaciju invalida grada Novog Sada članovima Saveta za osobe s invaliditetom predstavio je na jučerašnji sednici organizator i realizator sportske rekreacije Srđan Tomičić.

Kako je kazao, Savez se bavi organizovanjem sportsko-rekreativnih aktivnosti, kad i trenažnim radom sa sportskim ekipama i takmičarima pojedinačno, a sve u cilju da se za osobe s invaliditetom organizuje i realizuje sportsko-rekreativna aktivnost, afirmiše sport i rekreacija, poboljša socijalni i psihološki aspekt života, kao i da se postignu vrhunski rezultati u sportskim disciplinama kojima se bave. U skladu s pravilnicima sportskih saveza invalida Srbije, Vojvodine i grada, kao i pravilnicima sportskih saveza za pojedine discipline. Savez organizuje takmičenja na opštinskim prvenstvima, takmiči se na pokrajinskim i državnim prvenstvima i učestvuje u tradicionalnim takmičenjima i susretima.

Predsednica Saveta Sonja Radaković se zahvalila na prezentaciji Saveza i rekla da će im Savet, u okviru svojih nadležnosti, kao i dosada pružiti neophodnu pomoć.

Savez za sport i rekreaciju invalida grada Novog Sada osnovan je 1965. godine a trenutno je u njega učlanjeno 13 organizacija: društva za sport i rekraciju invalida rada „Fruška gora“, „Bačka“, i „Liman“, Društvo za sport i rekraciju invalidnih lica „27. juli“ Futog, Društvo za sport i rekraciju invalida u kolicima i ostalih „Bolji život“, Sportsko-rekreativni klub „Globus“, za osobe s invaliditetom, Sportsko društvo gluvih „Polet“, Društvo za sport ratnih vojnih invalida „Borac“, Invalidno streljačka družina „Strelac“, Stonotenisko udruženje osoba s invaliditetom „Tvrđava 00211“,Sportsko boćarsko udruženje osoba sa invaliditetom „Uspon“ i Stonotenisko udruženje osoba sa invaliditetom „Neos“. U tih 13 organizacija uključeno je oko 1.000 osoba s invaliditetom. S.K-č

Objavljeno: 13. 1. 2021.

O tome i na:

Sednica Saveta za osobe sa invaliditetom – www.skupstina.novisad.rs

Izvor: DNEVNIK – Novosadska hronika

Autor: S, K-č