POMOĆ CENTRU ZA ZNAKOVNI JEZIK: Obeležen treći Nacionalni dan davanja, praćen kampanjom Srbija bez barijera

KOALICIJA za dobročinstvo i Srpski filantropski forum, uz pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), obeležili su treći Nacionalni dan davanja…

Foto: V.C.S.

KOALICIJA za dobročinstvo i Srpski filantropski forum, uz pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), obeležili su treći Nacionalni dan davanja, koji je ove godine praćen medijskom kampanjom „Srbija bez barijera“, sa ciljem da podigne svest o položaju osoba sa invaliditetom u našem društvu.

Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma, najavio je početak kampanje prikupljanja sredstava radi renoviranja centra za znakovni jezik za osobe sa oštećenim sluhom. 

– Osnaživanjem ovog centra za znakovni jezik, 12.000 ljudi u Srbiji dobija pristup prevodiocima na znakovni jezik, uključujemo ih u društvo, omogućavamo im konstantnu komunikaciju sa prevodiocima i pružamo mogućnost da dobiju pomoć istog trenutka kada im je ona potrebna – rekao je Matić.

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, istakao je da je unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom od početka jedan od prioriteta ministarstva, i da su se, saradnjom sa krovnom organizacijom NOOIS i drugim udruženjima osoba sa invaliditetom, trudili da ulažu u ono što je identifikovano kao najpotrebnije.

– Osmislili smo projekat pod nazivom „Jednaki“ i probali da upravo sa njima na taj način dođemo do najboljih i najefikasnijih rešenja. Mnogo objekata i ustanova širom naše zemlje je i dalje nepristupačno, ali ja verujem da ćemo uspeti da promenimo Srbiju na bolje – rekao je Đorđević, i dodao da je na predlog Ministarstva, ova godina proglašena godinom solidarnosti i saradnje.

U okviru ovogodišnje kampanje, Koalicija je dodelila 59 nagrada donatorima za pomoć tokom pandemije korone, i nagrada donatorima u okviru kampanje „Srbija bez barijera“.

Objavljeno: 9. 10. 2020.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: V. C. S.