Inkluzija na delu

FESTIVAL „SRCA U HARMONIJI“ I OVE GODINE U KARLOVCIMA

Svettionik.com

Inkluzivni muzički festival „Srca u harmoniji“ (Hearts in harmony) biće održan u petak., 11. septembra, od 18.30 sati u centru Sremskih Karlovaca, na platou ispred Bogoslovije, uz poštovanje svih mera zštite od korona virusa.

Publika će moći na koncertu pod nazivom „Približimo se jedni drugima“ da vidi nastup inkluzivnog hora „Ison“ pod rukovodstvom Miodroga Miše Blizanca, decu i mlade iz „Centra tamburaške muzike“ pod upravom Zorana Bugarskog Brice, slepog dečaka iz Vršca Ognjena Inđića kao vokalnog solistu, Mali hor Kulturonog centra „Rumenka“, članove folklornog asambla „Branislav Nušić“ iz Lalića i pesnikinju iz Sremskih Karlovaca Vesnu Fekete.

Kako kažu u Udruženju građana „Vera, ljubav, nada“, koje organizuje festival u Karlovcima drugu godinu zaredom, u saradnji sa Likovnim udruženjem „Karlovačka crtačka škola“, a uz podršku lokalne samouprave, osnovna ideja je da se na taj način prikažu dostignuća osoba s invaliditetom i postigne njihova veća vidljivost. Osim toga, kroz festival se teži i afirmaciji kulturnog stvaralaštva mladih, naručito onih s invaliditetom iz marginalizovanih grupa i jačanju inkluzije preko zajedničkog nastupa vršnjaka iz te dve populacije.

„Hearts in harmony“ se održava pod patronatom Europa Cantat i Evropske unije i pre svega podrazumeva aktivno učešće osoba s invaliditetom i dece sa smetnjama u razvoju na javnim nastupima, koncertima i radionicama tokom festivala.

Sutradan, 12. septembra, isti koncert treba da bude održan u Kulturnoj stanici „Svilara“ u Novom Sadu.

Objavljeno: 8. 9. 2020.

Izvor: DNEVNIK – Sremski Karlovci

O tome i na:

Inkluzivni festival „Hearts in Harmony“ u petak i subotu u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima – www.021.rs