СПОРТ ЗА СВЕ

Mанифестацијa Спорт за све ће се одржати у хали Александар Николић (хала Пионир) у четвртак, 05. децембра, са почетком у 11 часова.

Mанифестацијa Спорт за све ће се одржати у хали Александар Николић (хала Пионир) у четвртак, 05. децембра, са почетком у 11 часова.

У питању је спортски догађај инклузивног карактера који ће окупити спортисте са инвалидитетом, децу и младе свих узраста и врста инвалидитета, пре свега из Београда али и из целе Србије  тако да ће се са нама дружити млади из Шапца, Новог сада, Алексинца, Прибоја, Велике плане, Ваљева .

Учесници ће се опробати у бројним спортским активностима (кошарка у колицима, седећа одбојка, бадминтон, голф, голбал, теквондо, веслање, стони тенис,

Манифестацији ће присуствовати и наши параолимпијци – освајачи медаља са највећих светских и европских такмичења.

Овај догађај организује Спортски савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Уницеф-ом, а уз велику подршку града Београда – Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту и има за циљ да промовише и подстиче значај спорта и физичке културе и инклузивни приступ као битан део система друштвених вредности заједнице.

Jasmina Hadžić,

Stručni saradnik

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda

Vjekoslava Kovača 11, Beograd

Tel:064 16 73 140

www.sosib.rs

Izvor: jasmina hadzic <jasmina.hadzic84@gmail.com>