Šahovski klub „Pogledi“ – klub stanara Doma za odrasla invalidna lica u Zemunu – organizuje po mnogo čemu jedinstveni projekat škole šaha za decu i mlade sa invaliditetom, koja se realizuje u školama za ovu kategoriju učenika, kao i nekoliko ustanova dečije, socijalne i zdravstvene zaštiite u Beogradu. Manifestacija se po tradiciji simbolično završava turnirom koji se pod nazivom „Šah bez barijera“ održava zadnjeg četvrtka u novembru mesecu, pa i simbolično u susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom.

Danas će sa početkom u 10 časova u prostorijama biblioteke Doma za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi biće održan turnir koji će okupiti oko 40 devojčica i dečaka, onih koji su pokazali posebno umeće i intesovanje za ovu drevnu igru, a među učesnicima biće i gosti iz specijalne škole „Milan Petrović“ iz Novog Sada i škole u Jagodini.

Kako je i red, troje najboljih biće nagrađeni medaljama i pobedničkim peharom, a svi učesnici dobiće diplome za učešće i odgovarajuće prigodne poklone.

S. Ž.

Objavljeno: 28. 11. 2019.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

Autor: S. Ž.