Dodeljene stipendije osobama sa invaliditetom

Tri stipendije za školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy dodeljene su danas osobama sa invaliditetom u Starom dvoru.

foto Beoinfo

Tri stipendije za školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy dodeljene su danas osobama sa invaliditetom u Starom dvoru. Stipendije su dodeljene u organizaciji kompanije „Link grupa” i uz podršku Grada Beograda.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je istakao da Grad Beograd poslednjih godina učestvuje u ovakvim programima i podržava slične akcije kako bi svi imali jednake šanse za uspeh.

– Grad Beograd nastavlja da podržava osobe sa invaliditetom i mi smo tu da budemo podrška svima. Nastavićemo da se borimo kako bismo napravli grad bez barijera, te na taj način stvorili uslove da sve grupe, a pogotovo one ugrožene dođu do svog posla uz znanje i veštine – rekao je Petronijević i zahvalio „Link grupi” i drugim kompanijama koje daju svoj doprinos ovakvim programima.

Predstavnik ITAcademy Vuk Ninić istakao je da u modernom svetu, a pogotovo u IT svetu, koji se stalno menja, veštine i praktična znanja su nešto što je vrlo značajno za uspešno poslovanje.

– Uveren sam da ćete u narednom periodu sticati sva potrebna znanja i veštine na ovoj IT akademiji koja su vam neophodna za nizanje daljih uspeha. Svakako najvažnije je da po završetku školovanja možete pronaći posao koji želite, to jest da uspete usmeriti svoju karijeru u željenom pravcu, što upravo ova škola i omogućava – rekao je Ninić i čestitao svima na dobijenim stipendijama.

Predstavnica Centra za razvoj karijere kompanije „Link grupa” Tanja Božić istakla je da Centar za razvoj karijere organizuje dva puta u toku meseca radionice i seminare na temu traženja posla.

– Kompanija „Link grupa” je raspisala i internacionalni konkurs za stipendije osobama sa invaliditetom u vrednosti od 40.000 evra i to u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Moladaviji i Rumuniji. Ovaj program se može pohađati onlajn, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu putem računara ili mobilne aplikacije bilo gde da se nalazite – rekla je Tanja Božić i dodala da je cilj promovisanje jednakosti osoba sa invaliditetom sa drugim članovima društva, jer svi imaju pravo na jednake šanse.

Objavljeno: 27. 11. 2019.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Beoinfo