Uhvati film u Futogu

Odabrani filmovi sa ranijih izdanja Uhvati film festivala biće prikazani 22. novembra u Bioskopu KC Mladost u Futogu i to u čak dva termina – od 11 i 13 časova. Događaj realizuje Kao Parnas u saradnji sa Bioskopom KC Mladost Futog. Ulaz je besplatan!

UF_Plakat Futog Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)

Odabrani filmovi sa ranijih izdanja Uhvati film festivala biće prikazani 22. novembra  u  Bioskopu KC Mladost u Futogu i to u čak dva termina – od 11 i 13 časova. Događaj realizuje Kao Parnas u saradnji sa Bioskopom KC Mladost Futog. Ulaz je besplatan!

Publika će uživati u jednosatnoj projekciji ukupno pet kratkometražna filma:Užad i Lovac na talente iz Španije, Ćopavko iz Italije, Ian jedna dirljiva priča iz Argentine i Usvojeni pas iz Amerike. Svi filmovi su prilagođeni i deci od 9 godina starosti i govore o vršnjačkim odnosima, prijateljstvu, podršci, inkluziji i prihvatanju. Nakon projekcija sledi razgovor sa publikom.

Projekat Filmski festival i karavan „Uhvati film“, čiji je realizator KAO Parnas, podrazumeva projekciju izabranih, uglavnom najboljih filmova sa „Uhvati film“ festivala, u novosadskim ustanovama kulture, nakon čega sledi diskusija sa publikom. Ciljevi projekta su afirmacija kulturne participacije osoba sa invaliditetom i decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu. Međunarodni filmski festival Uhvati film postoji od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, koji nakon novosadskog, svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru.  Više o festivalu na: http://sr.uhvatifilm.org/.

Marijana Ramić

koordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

http://uhvatifilm.org

Izvor:

Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)