Novosadska „Tvrđava“ najuspešnija i u Nišu

Proteklog vikenda u Nišu održan je 4. međunarodni Turnirski prijateljstva u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom.

RTV

NOVI SAD – Proteklog vikenda u Nišu održan je 4. međunarodni Turnirski prijateljstva u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Ovaj turnir raste iz godine u godinu, pa je sada dostigao veoma visok nivo okupivši više od stotinki takmičara iz čak 11 zemalja.

Ovo je ujedno i bio poslednji domaći turnir na kojem su stonoteniseri i stonoteniserke novosadske Tvrđave – 021 sa osvojenih 10 medalja od kojih su 4 zlatne, 4 srebrne i 2 bronzane medalje bili najuspešniji i potvrdili kvalitet sa pojedinačnog prvenstva Srbije gde su sa šest odličja takođe bili najbolji.

Zlatne medalje su osvojili u pojedinačnoj konkurenciji Mladen Ćirić ( K:2-3). i Mihailo Radovanović (K:7) u pojedinačnoj konkurenciji dok su se ekipno zlatnim odličjima okitile u konkurenciji stonoteniserki u kolicima Ana Prvulović i Sanja Bogunović (K:2:5) i u konkurenciji „stojećih“ Mihailo Radovanović i Ivan Bogunović.

Forma Sanje Bogunović je iz meseca u mesec sve bolja i bolja pa se i u pojedinačnoj konkurenciji okitila sa srebrom kao i u konkurenciji stojećih Ivan Bogunović. Provereni tandem u ekipnoj konkurenciji u kategoriji tri Mladen Ćirić i Siniša Bradašević su takođe bili srebrni kao i velika nada našeg paraolimpijskog sporta šesnaestogodišnja Mila Gajić u paru sa bugarskom reprezentativkom.

U pojedinačnoj konkurenciji Ana Prvulović i Siniša Bradašević morali su da se zadovolje bronzanim odličjem.

Objavljeno: 12. 11. 2019.

Izvor: www.rtv.rs

Autor: Ljubenko Zvizdić