Međunarodni turnir za košarkaše u kolicima

Na turniru u košarci u kolicima „Trofej Beograda“, sutra, u Zavodu za medicinu sporta na Košutnjaku, za pehar će se, uz organizatora, Klub Singindunum, boriti Dunav iz Apatina, Bijeljina iz Republike Srpske i Paramont iz Crne Gore.

Savez košarkaša u kolicima Srbije

BEOGRAD – Na turniru u košarci u kolicima „Trofej Beograda“, sutra, u Zavodu za medicinu sporta na Košutnjaku, za pehar će se, uz organizatora, Klub Singindunum, boriti Dunav iz Apatina, Bijeljina iz Republike Srpske i Paramont iz Crne Gore.

Ovaj turnir, jedan od najznačajnijih u Srbiji za ovaj sport, održava se u okviru tradicionalne manifestacije pod pokroviteljstvom Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije (SSOSIB) „Beograd Open“.

Predsednik Singidunuma i kapiten reprezentacije Srbije u ovom sportu Željko Ćirković istakao je da je „Trofej Beograda“ izuzetna prilika da se beogradskoj publici predstavi dinamiku i lepota ovog sporta, naročito u ovom trenutku, posle najuspešnijeg leta za selekciju Srbije.

„Podsetiću vas da smo na nedavno završenom prvenstvu Evrope C divizije u Sofiji napravili najveći uspeh u istoriji košarke u kolicima u Srbiji, osvojivši srebrnu medalju i samim tim obezbedili plasman u B diviziju. Ovom manifestacijom počinje sezona za naše najbolje košarkaše i verujem da će publika imati šta da vidi u nedelju u Košutnjaku“, kazao je Ćirković.

Kao i prošle godine očekuje se veliki broj javnih ličnosti. Dolazak su potvrdili predstavnici Ambasade Turske u Beogradu, predstavnici Ministarstva omladine i sporta, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, bivši košarkaši i košarkašice, poznati pevač Željko Samardžić, koji je ujedno i član UO SKKS, dok je svečano podbacivanje, koje je prošle godine imao čast da izvede legenda naše košarke Žarko Paspalj, dodeljeno proslavljenom NBA asu, Saši Pavloviću.


„Beograd open“

Okuplja veliki broj sportista sa invaliditetom, u više sportova – pored košarke u kolicima, u sedećoj odbojci, stonom tenisu, atletici, goalballu, fudbalu za gluve, plivanju, parabiciklizamu, šahu, jahanju, pikadu za slepe i karateu.


Objavljeno: 21. 09. 2019.

Izvor: www.rtv.rs

Izvor: RTV