Ribolovci podelili titule

SPORT INVALIDA
PRVENSTVO SRBIJE

Prvenstvo SSI Srbije za osobe sa invaliditetom u Sportskom ribolovu „Bečmen 2019“, održano je za vikend u organizaciji Sportskog saveza invalida Srbije. Poprište takmičenja bilo je Bečmensko jezero, a sve to kao aktivnost SSI Srbije u okviru Programskog konkursa Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije za unapređenje osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji.

Ove godine učestvovale su ekipe iz 20 gradova sa teritorije Republike Srbije sa preko 60 takmičara. Timovi su se nadmetali u dve tehnike sportskog ribolova – „fider“ i „plovak“.

Prvo mesto ekipno u tehnici „plovak“ osvoji je tim SS OSI Beograda, drugoplasiran je bio SSRI Zrenjanin, a treće mesto pripalo je SS OSI Kruuševcu.

U tehnici „fider“, na pobedničko postolje popeo se SDI Negotin, drugoplasirana je bila ekipa DSRI Jagodina, a treće mesto rezervisala je ekipa SUI Pančevo.

Otvaranju i toku takmičenja prisustvovali su, ispred Ministarstva za rad, boračka i soocijalna pitanja Republike Srbije Julijana Stanisavljević, Fadilj Eminović ispred gradskog veća grada Beograda i Darko Ćirković ispred S.O. Surčin.

Prisutne su pozdravili predsednik SSI Srbije Dragan Janketić, generalni sekretar SSI Srbije Željko Nikčević, Jelena Nikolić i Davor Daničić.

A. M.

Objavljeno: 27. 08. 2019.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

Autor: A. M.

O tome i na:

SPORTSKI RIBOLOV 2019 – www.ssisrbije.rs