Tutin će dobiti novi dom za lica ometena u razvoju

Naredne godine gradiće se novi dom za lica ometena u razvoju u Tutinu…

Foto: Tanjug

Naredne godine gradiće se novi dom za lica ometena u razvoju u Tutinu, najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je posetio postojeći dom u tom gradu.

Novi dom, kako je naveo, biće izgrađen van grada i pružaće usluge na najvišem mogućem nivou svim korisnicima i zaposlenima.

Đorđević je rekao da je želeo da prenese planove resornog ministarstva u vezi s unapređenjem uslova u kojima borave korisnici, ali i da se lično uveri u kakvim uslovima borave korisnici i šta je to potrebno kako bi se zaposlenima omogućio bolji i kvalitetniji rad.

„Politika predsednika Aleksandra Vučića je jednaka briga o svim našim građanima. Želimo da svi kojima je pomoć potrebna mogu da je dobiju na najboljem mogućem nivou, a to ćemo uspeti kroz dodatno unapređenje uslova rada zaposlenih i zapošljavanjem nezaposlenih”, rekao je Đorđević, prenosi Tanjug.

V.d. direktora Doma Ivan Jezdić rekao je da će izgradnja novog doma biti veliki poduhvat za Tutin i za Ministarstvo, ali pre svega za korisnike i zaposlene u domu.

„Pored svakodnevnih obaveza koje pruža dom, uspeli smo za četiri meseca, od kada sam stupio na dužnost da dosta poboljšamo uslove primarne zdravstvene zaštite. Opremili smo ambulantu za ginekološke preglede, napravili smo dnevnu bolnicu i salu za intervencije. Takođe, opremili smo i tri sale za radno okupacionu terapiju – fitnes kutak za rekreaciju, internet salu i prostorije za stoni fudbal, pikado i druge društvene igre”, rekao je Jezdić.

Predsednik reprezentativnih sindikata Hajrudin Mecinović naveo je da je njihov cilj da se poboljšaju uslovi rada svih zaposlenih i da je poseta ministra znak da će taj cilj biti realizovan, dok je predsednik Novog sindikata radnika Doma Tutin Sead Tiganj primetio da je ovo prvi put da je jedan ministar posetio dom i razgovarao sa zaposlenima o problemima sa kojima se susreću.

Kako je kazao, iskreno veruje da će se ubrzo pronaći način za rešavanje istih.

Nakon posete Domu za lica mentalno ometena u razvoju ministar je obišao i kompaniju za proizvodnju i prodaju nameštaja „Dalas” i fabriku za proizvodnju obuće „NT Trgovina” i dodao da u obe postoji prostor za dodatno unapređenje uslova rada zaposlenih i poboljšanje njihovih kapaciteta.

„Vlada Srbije želi da zadrži mlade da rade i žive u svojoj zemlji pružajući im bolje uslove za rad, a u sledećoj godini može da se očekuje i povećanje plata. Kada su radnici zadovoljni uslovima i materijalnim položajem, onda će i poslodavci ostvariti veći profit, a Srbija će napredovati u svakom smislu”, poručio je ministar, a navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Objavljeno: 30. 06. 2019.

Izvor: www.politika.rs