Ugrađuju rampe i LED osvetljenje

JP „Gradsko stambeno“ ima plan rada za letnje mesece.

Stanari mogu do 6. septembra da konkurišu za najlepši ulaz - Foto JP Graddsko stambeno

JP „Gradsko stambeno“ ima plan rada za letnje mesece. Ekonomična rasveta bez dodatnog zaduživanja.

ZA JP „Gradsko stambeno“ nema letnje pauze. Povoljne vremenske uslove ovo preduzeće iskoristiće da izvede što više građevinskih radova. Takođe, po zahtevu upravnika stambenih zajednica, koje su u njihovom sistemu održavanja, ispred ulaza će biti postavljene rampe za invalide, dok će u zgradama instalirati ekološko LED osvetljenje.

U narednim mesecima, osim redovnih aktivnosti održavanja i hitnih intervencija, „Stambeno“ očekuje prijave stanara za najlepši ulaz 2019. Poslednji dan za konkurisanje je 6. septembar, a pobednici će na poklon dobiti nova ulazna vrata.

– Reč je o tradicionalnom izboru koji organizujemo sa ciljem podizanja svesti o značaju brige o zajedničkoj imovini i negovanju dobrosusedskih odnosa – kažu u „Gradskom stambenom“. – Brigom o svojim zgradama brinemo i o našem gradu. Pobednike čekaju plakete i vredne nagrade.

Treće mesto na takmičenju za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno preduzeće pre dve godine, koje dodeljuje Privredna komora Srbije, dalo je podstrek nadležnima da nastave projekt „Beograd bez barijera“. Akcija postavljanja rampi za osobe sa invaliditetom biće nastavljena, i to potpuno besplatno. Zasada, na teritoriji grada ima ih 270.

– Stambenim zajednicama koje se prijave, ugrađivaćemo ekološko LED osvetljenje koje štedi zajedničku električnu energiju i time znatno smanjuje račune naših korisnika. Do sada smo bez dodatnog zaduživanja stanara ovu savremenu, ekonomičnu rasvetu postavili u nekoliko hiljada zgrada – najavljuju u preduzeću.

EDUKACIJA OSNOVACA

EDUKATIVNA predstava „Lift nije igračka“ od septembra nastavlja da živi u beogradskim školama. Do sada je „gostovala“ u više od 120 osmoletki, a više od 23.000 mališana kroz igru, pesmu, ples i kvizove učili su o potencijalnim opasnostima u vezi sa liftovima.

Još jedan projekat „Stambenog“, predstava „Stanovanje baš je lako kada te uči Heroj Stanko“, od pre dve godine daje primer deci kako da se bezbedno, kulturno i pravilno ponašaju u svojim zgradama.

Objavljeno: 23. 06. 2019.

Izvor: novosti.rs

Autor: G. Novaković