ХУМАНИ ПОНЕДЕЉАК НА ШТРАНДУ Помоћ за Весну Паушић

Акција Хумани понедељак на Штранду биће данас посвећена прикупљању помоћи за суграђанку Весну Паушић.

Фото: Дневник (Б. Лучић), илустрација

Акција Хумани понедељак на Штранду биће данас посвећена прикупљању помоћи за суграђанку Весну Паушић.

Посетиоци градске плаже, уместо улазница, могу новчано помоћи лечење тридесетогишњакиње која је, приликом рођења, доживела излив крви на мозак, због чега јој је оштећен центар за равнотежу, а три месеца потом јој је дијагностикована церебрална парализа.

Весна је проходала са четири године и од тада је самостално покретна, али не може да стоји без ослонца. Тако су јој за дуже релације потребна инвалидска колица.

Захваљујући Весниној упорности и упорности њене породице и лекара, она је на добром путу да може да хода самостално, али за то јој је непоходан новац за неурорехабилитацију роботиком. Весна Паушић је, и поред тешке болести и борбе с њом од првог дана живота, дипломирала дефектологију.

Из „Градског зеленила” подсећају на то да су током претходна три „Хуманитарна понедељка” сакупљали помоћ за лечење петогодишње Јоване Штиковац из Сремске Каменице, такође оболеле од церебралне парализе. Услед лошег времена од почетка купалишне сезоне и мале посете на Штранду, сакупљено је нешто више од 47.000 динара.

С. Кр.

Objavljeno: 10. 06. 2019.0

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: S.Kr.