Srpska žetva u Vladislavovu

SPORT INVALIDA
SVETSKI KUP STONOTENISERA U POLJSKOJ

RTV (Ljubenko Zvizdić)

U konkurenciji 300 takmičara iz 22 zemlje sveta, naša osmočlana stonoteniska paraolimpijska reprezentacija ostvarila je sjajan rezultat na bodovnom Svetskom kupu u poljskom gradu Vladislavovu. Osvojili su osam medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, dva zlatna, po tri srebrna i bronzana odličja.

Zlatom su se okitile u ekipnoj konkurenciji naše proverene reprezentativke u kategoriji T:“4-5″ Borislava Perić Ranković i Nada Matić. U pojedinačnoj konkurenciji Nada (T-4) bila je „srebrna“, a Borislava se okitila bronzanim odličjem. Na bodovnom Svetskom kupu u Poljskoj zablistala je i Ana Prvulović (T-2) koja se u pojedinačnoj konkurenciji domogla srebrnog odličja, a onda i sa Sanjom Mijatović ponovila rezultat i u ekipnoj konkurenciji.

Sjajni su bili i naši stonoteniseri u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Dobru formu otvrdio je Goran Perlić (T-2) u tandemu Poljkom Tomažom Jakimčukom osvajanjem najsjanijeg odličja, kao i uvek borbeni i „na nivou“ Mitar Palikuća koji se vratio sa novom bronzom.

-Posebno me raduje dobra igra i odličan rezultat Ane Prvulović koja se domogla srebrne medalje i novih bodova na Svetskoj rang listi i koja ima šansu da se pridruži Borislavi Perić Ranković, Nadi Matić i Mitru Palikući na paraolimpijskim igrama u Tokiju – rekao je Srđan Tomičić, trener reprezentativke Ane Prvulović.

Naši paraolimpijci neće imati predaha jer im u septembru predstoji bodovni svetski kup u Ostravi, kao i evropski šampionat u Švedskoj.

Lj. Z.

Objavljeno: 06. 06. 2019.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

Autor: Lj. Z.

O tome i na:

Осам медаља за српске стонотенисере са инвалидитетом на Светском купу у Пољској – www.dnevnik.rs