„SVI SMO MI DEO VAS“

DECA IZ UDRUŽENJA OSI NA SKUPU U GRADIŠKI

Mladi iz udruženja osoba sa invaliditetom učestvovali na velikoj manifestaciji u blizini Gradiške u BiH, sa koje je poslata poruka jednakosti, zajedništva i inkluzije.

Grupa mladih iz Niša učestvovala je proteklog vikenda na Drugom međunarodnom druženju dece sa poteškoćama u razvoju „Svi smo mi dio vas“ u Donjim Podgradcima kod Gradiške u Bosni i Hercegovini.

Niška deca bila su među više od 2.400 učesnika ove manifestacije iz 107 gradova sa prostora bivše Jugoslavije. Svi oni slavili su prijateljstvo, jednakost, zajedništvo. Sa mladima i predstavnicima niških udruženja osoba sa invaliditetom bio je i Jordan Ivanović, predsednik gradskog Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom.

„Ovo je jedinstven i veliki skup. Zahvaljujem se organizatoru. Sve je bilo prelepo, deca su bila radosna i družila su se, te ovaj skup predstavlja pravi način inkluzije“, rekao je Jordan Ivanović iz Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom.

Na manifestaciji je bilo angažovano 180 volontera, dok su za kulturno-zabavne sadržaje bila „zadužena“ brojna kulturno-umetnička društva, muzički sastavi, potom moto-klub „Noćni vukovi“ iz Austrije, helikopterski servis i fijakeristi.

Organizatori iz Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška, ističu da je ovo jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u Evropi.

Iz Gradiške su poslate poruke ljubavi i zajedništva, uz nadu da će se iduće godine, na istom mestu okupiti u još većem broju.

O. M.

Objavljeno: 14. 05. 2019.

Izvor: NARODNE NOVINE, Niš – Hronika

Autor: O. M.

O tome i na:

-„Svi smo mi dio vas“ – Deca sa smetnjama u razvoju iz Niša na skupu u Gradiški – www.juznasrbija.info