Četrdeset kompanija nudi 450 radnih mesta

Veliki prolećni sajam zapošljavanja „Linkom do posla“ (LINK2job) otvoren je u hotelu „Metropol“, javlja Tanjug.

FOTO: BEOINFO / PROMO

Veliki prolećni sajam zapošljavanja „Linkom do posla“ (LINK2job) otvoren je 11. maja u hotelu „Metropol“, javlja Tanjug. Organizatori ističu da je reč o najvećem sajmu do sad, u okviru kojeg će 40 kompanija, među kojima ima i multinacionalnih, ponuditi blizu 450 novih radnih mesta. Dodatna prilika za nezaposlene koji posećuju sajam je mogućnost dobijanja besplatnih onlajn kurseva engleskog jezika ili jednog od „majkrosoft ofis“ modula po izboru.

Pored pomoći u unapređenju poslovnih veština, Centar za razvoj karijere omogućio je učesnicima sajma i besplatnu izradu profesionalne fotografije za kratku biografiju, a biće organizovana predavanja, radionice i simulacija intervjua za posao.

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović rekla je da vlada i resorno ministarstvo podržavaju ovakav koncept i ovo je najbolji način da mladi dođu do posla.

Ona je istakla da je ove godine četiri milijarde dinara opredeljeno za mere aktivne politike zapošljavanja i 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Takođe je podsetila da je NSZ raspisala u februaru i aprilu konkurse i pozvala nezaposlene i poslodavce da se jave i tako uključe u aktivne mere politike zapošljavanja.

Objavljeno: 12. 05. 2019.

Izvor: POLITIKA – Ekonomija