Maratonsku trasu u Jagodini prešle i dve osobe sa invaliditetom

Apsolutni pobednik Trećeg jagodinskog maratona je sedmočlana ekipa prijatelja među kojima su i dve osobe sa invaliditetom.

Učesnici maratona sa Zoranom Gligorijevićem tokom uručivanja nagrada u Jagodini: Foto TV Kopernikus

Apsolutni pobednik Trećeg jagodinskog maratona je sedmočlana ekipa prijatelja među kojima su i dve osobe sa invaliditetom. Njihova upornost bila je važnija od postignutog vremena.

Iako su stigli tek posle više od pet sati provedenih na maratonskoj stazi, na cilju su dočekani kao pravi pobednici, a bili su i više od toga, pravi heroji trećeg jagodinskog maratona.

Ovaj jedinstven poduhvat proistekao je iz velike hrabrosti, posle dugotrajnih priprema i gotovo nestvarnog prijateljstva sedmorice momaka iz Jagodine.

„Maraton je maraton, posle tridesetak kilometara sve je u glavi, teško je,umor stiže, posebno što je asfalt, vrućina, ali eto uspeli smo da izdržimo,“ kaže Marko Dajić, član ekipe.

„Mi smo prvi u Srbiji, koji trče maraton sa osobama sa invaliditetom, ujedno smo prvi u jugoistočnoj Evropi koji su to uradili. Niko pre nas to do sada nije uradio“, navodi Nemanja Ivanović, vođa ekipe.

Sa svojom braćom i drugovima u kolicima ova ekipa odvažnih Jagodinaca nagrađena je posebno od Skupštine grada, sada su u potrazi za sponzorima, kako bi kupili kvalitetnija kolica i kako bi otputovali u Ameriku na svetski maraton osoba sa invaliditetom.

„Ta polovna kolica koštaju 3.000 evra, ali verujem da bi to dosta olakšalo i nama, a i njima, jednostavno bi poboljšalo vreme. Oni su ključ svega, oni su naši maratonci, oni su naš ponos“, kaže Nemanja Ivanović.

Ubeđeni su da će i u tome uspeti, jer kako kažu njihova snaga je u prijateljstvu sa drugovima, kojima je život uskratio mogućnost da potrče.

Objavljeno: 03. 04. 2019.

Izvor: www.rts.rs

Autor: Dragan Marković

Maratonsku trasu u Jagodini prešle i dve osobe sa invaliditetom – www.rts.rs

Grad Jagodina nagradio osobe sa invaliditetom i njihove pratioce na 3. maratonu – www.kcnonline.rs