POVODOM SVETSKOG DANA OSOBA SA AUTIZMOM

Dečji kulturni centar Beograd i Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, povodom Svetskog dana osoba sa autizmom, organizuje izložbu slika i radova osoba sa autizmom, u utorak, 2. aprila u 11 časova, u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Dečji kulturni centar Beograd i Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, povodom Svetskog dana osoba sa autizmom, organizuje izložbu slika i radova osoba sa autizmom, u utorak, 2. aprila u 11 časova, u Dečjem kulturnom centru Beograd. Otvaranje izložbe pratiće interaktivne radionice, na kojima će učesnici i posetioci moći da slikaju i vajaju. U okviru programa nastupiće hor „Čarolija“ i Dečiji hor „Orlić“ iz Batajnice, kao i Karate klub „Nippon“.

Kao i prethodih godina očekujemo da će izložbu podržati i veliki broj poznatih ličnosti. Svoj dolazak su potvrdili Leontina Vukomanović, Bojana Stamenov, Goca Tržan, Jelena Tomašević, Sergej Ćetković, Tijana Dapčević, Željko Vasić, Ivana Negativ, Đura Mornar i Minja Subota. Manifestaciju ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda i „Coca Cola Hellenic“.

Dečji kulturni centar Beograd i Beogradsko udruženje želi da ovnom manifestacijom napravi još jedan korak ka cilju da se javnosti skrene pažnja na osobe sa autizmom, kao i članove njihovih porodica, kojima jje zboog specifičnosti problema neophodna kontinuirana podrška. G. R.

Objavljeno: 29. 03. 2019.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: G. R .