Спорна поклоњена преса у Апатину

Преса за штампање шоља, донирана након турнира у футсалу дневном боравку за особе са сметњама, постала је предмет спора у Апатину.

Фото: Учесници пројекта „Апатин, мој град” Фото: Општина Апатин

Апатин: Преса за штампање шоља, донирана након турнира у футсалу дневном боравку за особе са сметњама, постала је предмет спора у Апатину.

Тим поводом огласила се званичним саопштењем Општина Апатин, оценивши неистинитим изјаве правног заступника КМФ Апа Футсал о неадекватној употреби дониране пресе и најавила да ће у најскорије време купити нову пресу, а постојећу вратити донатору.

„Донирана сублимациона преса за штампање шоља постиже високе температуре при раду, па је изузетно опасно да је корисници дневног боравка самостално користе. Они креирају мотиве које затим обучена лица путем пресе штампају на шоље. Појединци очигледно сматрају да би корисницима дневног боравка требало дати да сами рукују овом опасном машином, ризикујући тешке телесне повреде, а све због нечијег стицања политичких поена” – наводи се у саопштењу Општине Апатин.  У саопштењу се подсећа да је локална самоуправа за организацију турнира дала клубу 30. 000 динара, а цена пресе је 35. 000 динара, те се од донатора тражи да објасни колико је новца тачно прикупљено у акцији.

„Подсећамо да је КМФ Апа Футсал у 2018. примио 359.953 динара из буџета локалне самоуправе, а да је у 2019. години за њихов рад предвиђено 389.958 динара. Подршка локалне самоуправе последица је сјајних резултата апатинских футсалера на терену, на коју нажалост сенку бацају мутни потези њихових заступника”, каже се у саопштењу.

В. Х.

Оbjavljeno: 22. 02. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: V. H.