Tricikli za Valjevce

Udruženje „Čep za hendikep“ pomaže osobe sa invaliditetom.

Nenad Pavlović i Miroljub Đedović (Foto: Đorđe Đoković)

Nenad Pavlović i Miroljub Đedović, članovi valjevskog Kluba za osobe sa invaliditetom, dobili su dva tricikla, koje su im obezbedili i prošle nedelje uručili predstavnici Udruženja „Čep za hendikep“. Obradovani što im je kretanje uz pomoć novih prevoznih sredstava olakšano i samostalnije, zahvalni su svojim sugrađanima, koji su prikupljanjem plastičnih čepova za reciklažu, obezbedili sredstva potrebna za nabavku ovih pomagala.

Ekološko – humanitarna akcija „Čep za hendikep“ u okviru koje građani prikupljaju sve vrste plastičnih čepova traje već sedam godina. Godišnje se reciklira više od 120 tona čepova, a od prikupljenih sredstava Udruženje „Čep za hendikep“ nabavlja ortopedska pomagala, invalidska kolica, tricikle, hodalice, štake, liftove, gusenice za stepenice. Za jedno polovno ili novo ortopedsko pomagalo potrebno je prikupiti oko tonu i po plastičnih čepova. Uz dve mlade Valjevke, kojima je prošle godine ugrađen lift za invalidska kolica u ulazu zgrade gde stanuju i dva tricikla, upravo nabavljena za članove Kluba OSI, različita pomagala dobilo je 85 osoba sa invaliditetom.

Valjevski Klub osoba sa invaliditetom i Društvo za cerebralnu paralizu prupili su sedam džakova plastičnih čepova od čega su nabavljena dva tricikla. Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama „Zagrljaj“ i kolektiv Treće osnovne škole, uz pomoć sugrađana, prikupilo je nekoliko tona plastičnih čepova u svrhu nabavke invalidskih kolica namenjenih dečaku iz Zabrdice. Akcija prikupljanja plastičnih čepova za reciklažu otvorena je i dalje, uz poziv građanima da se pridruže i tako pomognu i olakšaju kretanje i život osoba sa invaliditetom.

O. B.

Objavljeno: 07. 02. 2019.

Izvor: NAPRED, Valjevo – Van rubrike

Autor: O. B.

O tome i na:

TRICIKLI ZA VALJEVCE U OKVIRU AKCIJE „ČEP ZA HENDIKEP“ -www.kolubarske.rs