Zdravlje na prvom mestu

SPORT INVALIDA Seminar u Beogradu.

 

SPORT INVALIDA Seminar  u Beogradu.

Stručni skup pod nazivom „Osposobljavanje stručnog kadra sa ciljem poboljšavanja zdravlja kao i rada sa osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju“ održan je u prostorijama Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu.

Predavači su bili Goran Kasum (tema Takmičarski sport kao životno oprdeljenje“), Aca Kovačević (Futsal – igra za sve nas), Dušan Mitić (Rekreativne aktivvnosti za  osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju), Rada Savić Kukolj (Fizička aktivnost kao  glavni pokretač razvojnih procesa na ranom uzrastu kod dece sa smetnjama u razvoju) i Jasmin Halilović (Plivanje i njegov začaj u radu sa osobama sa ometenošću).

Prsutni su bili predstavnici Agencije za regionalni razvoj, Igor Janković, predstavnik UEFA, džudista Vuk Rašović, Velimir Knežević, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Slobodan  Petrović. osnivač PK „11. april“, kao i veliki broj studenata. Skup je organizovao „Svim-Bo“, plivački klub za  osobe sa invaliditetom, a pokrovitelj je bio Sekretarijat za sport i  omladinu Skupštine  grada Beograda ii Klub malog fudbala „Mungosi“.

Objavljeno: 20. 11.. 2018.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: V. T.