Uhvati film festival, pr.uhvatifilm@gmail.com

 

Filmski karavan Uhvati film nastavlja svoje putovanje!

Prva stanica je Kovin! Izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala Uhvati film biće prikazani u utorak, 20. novembra od 12h u Bioskopu Centra za kulturu Kovin.

Karavan će zatim posetiti Vrbas. Projekcije se održavaju u četvrtak 22. novembra od 18h u prostorijama sale druge Mesne zajednice Vrbas (Save Kovačevića 94, kod Doma penzionera). Karavan u Vrbasu gostuje na inicijativu Udruženja građana Harmonija, u saradnji sa Društvom invalida Vrbasa i Kancelarijom za mlade Vrbas.

Naredna stanica je i Loznica. Od 13h, 29. novembra u prostorijama Kancelarije za mlade grada Loznice, održaće se još jedna u nizu projekcija Uhvati film filmova.

Svi prikazani filmovi obrađuju temu invalidnosti, ali i priče o ljubavi, porodici, umetnosti, prijateljstvu, ostvarenju snova i prevazilaženju prepreka, a nakon projekcija biće održana diskusija o sterotipima iz filmova. Projekcije su besplatne.

Međunarodni filmski festival Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Ove godine, tokom sedam festivalskih dana, prikazano je ukupno 36 filmova iz 22 zemlje sveta. Najbolji od njih biće prikazani u gradovima širom Srbije u okviru filmskih karavana.

Filmski festival Uhvati film jedini je regionalni festival sa tematikom invalidnosti. Svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci, uskoro i u Kotoru, sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Ovogodišnji Festival i karavane, koje organizuje KAO Parnas, podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Marijana Ramić

kordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

http://uhvatifilm.org/

Izvor: