Odobreno 28 javnih radova u srednjem Banatu

Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je 28 javnih radova za područje srednjeg Banata…

Foto: Ž. Balaban

 

 

Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je 28 javnih radova za područje srednjeg Banata, po javnom pozivu koji je raspisan kao jedna od mera aktivne politike zapošljavanja.

Kako piše Zrenjaninski, na realizaciji ovih javnih radova angažovano je 98 osoba, a po rečima savetnice za planiranje karijere u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Aleksandre Štrbac, odobreno je i 12 javnih radova za osobe sa invaliditetom, na kojima će od juna do septembra raditi 57 osoba sa evidencije.
„U tom periodu realizovaće se tri javna rada za osobe sa invaliditetom u gradu Zrenjaninu, dva u opštini Sečanj, jedan u Novoj Crnji i šest na području opštine Novi Bečej. U istom periodu, 41 osoba obavljaće aktivnosti na 16 odobrenih javnih radova za ostale nezaposlene. Raspodela po opštinama u okrugu je sledeća: četiri javna rada u Zrenjaninu, šest u Žitištu, dva u Sečnju, tri u Novoj Crnji i jedan u Novom Bečeju“, objašnjava Štrbac.
I ove godine oblasti u kojima se sprovode javni radovi su socijalne, humanitarne i kulturne delatnosti, održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, kao i održavanje i zaštita životne sredine i prirode. Održavanje i zaštita životne sredine dominira kao oblast na javnim radovima, dok su organizacije koje su kreirale projekte javnih radova za osobe sa invaliditetom u najvećem broju prepoznale potrebu da se u lokalnim sredinama realizuju socijalno–humanitarne aktivnosti.
Projekti javnih radova traju četiri meseca, a radnici su angažovani po ugovoru o privremeno – povremenim poslovima.
Autor: zrenjaninski.com
Objavljeno: 13. 06. 2018.
Izvor: www.021.rs
O tome i na: