Igra i druženje brišu razlike

Prvo kombinovano igralište u zemlji.

Cepom do osmeha,, Foto Darko Dozet

 

Prvo kombinovano igralište u zemlji.

Novi Sad – Na novosadskom kupalištu Štrand orilo se u subotu (2. juna) od dečije graje i smeha. Kako i ne bi, kada su na najuređenijoj plaži na Dunavu, mališani sa smetnjama u razvoju i njihovi zdravi vršnjaci dobili prostor koji će moći zajedno da koriste za igru. Ljuljaške, klackalice i drugi rekviziti, prilagođeni su i jednima i drugima.

Na svečanom otvaranju kombinovanog igrališta, prvog takve vrste u Srbiji, okupili su se dečaci i devojčice iz PU „Radosno detinjstvo“, deca iz SOŠO „Milan Petrović“, učenici OŠ „Svetozar Marković Toza“ iz Tarša i drugi. Svi su želeli da odmah isprobaju sve.

Kombinovano igralište, mališani su dobili zahvaljujući projektu „Da vežbamo svi“ finansiranim putem Fondacije NIS „Zajednici zajedno“, a podržao je Grad Novi Sad.

Vanja Petković iz Udruženja „Čepom do osmeha“ kaže da su sprave na igralištu tako konstruisane da se deca sa i bez smetnji u razvoju mogu igrati zajedno, ali i da se uče toleranciji i razumevanju.

Festval sporta

Treći Festival sporta za sve Vojvodine je održan 2. juna na Štrandu od 10 do 14 časova, u okviru evropske nedelje fizičke aktivnosti. Na festivalu su predstavljeni različiti sportsko-rekreatini sadržaji za sve kategorije stanovništva – od dece predškolskog uzrasta do starijih, kao i osoba sa posebnim potrebama i invaliditetom.

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI – Vojvodina

Autor: Lj. Preradović

O Festvalu sporta na:

– Одржан Фестивал спорта на Штранду – www.dnevnik.rs