Srbiji šest medalja: Sjajan uspeh naših stonotenisera sa invaliditetom na Svetskom kupu u Italiji

Naši majstori celoluidne loptice 20. marta su se iz Linjana vratili u Novi Sad sa takmičenja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji na kojem su osvojili čak šest medalja, dve zlatne i četiri srebrne.

 

 

Naši majstori celoluidne loptice 20. marta su se iz Linjana vratili u Novi Sad sa takmičenja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji na kojem su osvojili čak šest medalja, dve zlatne i četiri srebrne.

Reprezentativci Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, članovi novosadskog kluba Spin, zabeležili su sjajan uspeh na Svetskom kupu u Italiji gde se od 14. do 19. marta takmičilo 190 sportista iz 27 zemalja. Naši majstori celoluidne loptice 20. marta su se iz Linjana vratili u Novi Sad sa takmičenja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji na kojem su osvojili čak šest medalja, dve zlatne i četiri srebrne.

Borislava Perić- Ranković i Nada Matić su u ekipnoj konkurenciji u klasi T 4- 5, osvojile zlatnu medalju pobedom nad selekcijom Nemačke u finalu 2:1. Bez premca, takođe, bila je i srpska muška reprezentacija u klasi T- 3, Mladen Ćirić i Siniša Bradašević, koji su u finalu pobedili reprezentaciju Francuske 2:1 i okitili se najsjajnijim odličjem.

Srebrnu medalju osvojila je naša muška selekcija u klasi T 4- 5 Mitar Palikuća i Darko Babić, jer je u finalu i pored pobede Palikuće nad svetskim šampionom Bausom, izgubila meč od selekcije Nemačke 1:2.

U pojedinačnom delu Svetskog Kupa u Linjanu Srbija je osvojila tri srebrene medalje. Borislava je u klasi T 4- 5 , u finalu izgubila u borbi za zlato od Nemice Sandre Mikolašek 2:3. Drugo mesto osvojila je i Sanja Mijatović u klasi T- 3 jer se zbog bolje set razlike ispred nje plasirala Italijanka, Mikela Bruneli. Srebrna medalja pripala je i Palikući u klasi T- 5, koji je u finalnom duelu izgubio od Nemca Bausa 1:3. U četvrtinu finala su se u pojedinačnoj konkurenciji od naših takmičara plasirali Nada Matić, Siniša Bradašević i Darko Babić.

Selektor zadovoljan

– Učinak je dobar, s obzirom na to da je Svetski kup u Linjanu prvi turnir ove godine. Postignuti rezultati su manje- više očekivani a uočeni su i pojedini nedostaci koje je potrebno otkloniti do narednoh nastupa na međunarodnoj sceni.Predstoji nam učešće na Svetskom kupu u Bratislavi i u Laškom- kaže Zlatko Kesler, selektor i trener reprezentacije Srbije uz kojeg su u Italiji naš nacionalni tim vodili i treneri, Lazar Kurteš, Ivan Takač i Ilija Đurašinović.

Objavljeno: 21. 03. 2018.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: S. Bajić