„Radost Evrope“ zatvara se Gala koncertom u Sava Centru

Danas, u sali „Donka Špiček“ održavaju se koncerti pod nazivom „Susreti prijateljstva“, gde će se pored desetominutnih nastupa gostujućih grupa predstaviti i deca sa posebnim potrebama.

 

 

Beograd – Ovogodišnji 48. Međunarodni susret dece Evrope pod sloganom „Svako dete ima krila“ biće zatvoren danas Gala koncertom u Sava Centru.

Trodevna manifestacija završiće se uz najrazličitije vrste scenskih nastupa dece iz sedamanest zemalja učesnica, a organizatori poručuju da će posetioci moći da na jednom mestu sagledaju ražličite pristupe u radu sa decom, od tradicionalnih do savremenih.

Deca iz sedamnaest beogradskih osnovnih škola ugostila su u svojim domovima vršnjake iz Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine.

Više od petsto mališana direktno učestvuje u svim programima manifestacije, gde dobijaju mogućnost da se međusobno upoznaju i uspostave trajna prijateljstva.

„Radost Evrope“ počela je 2. oktobra karnevalom na Trgu Republike, povorku su predvodili Braš orkestar junior iz Muzičkog centra Pančevo i duvački orkestar Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, mažoretkinje Pančevo i artisti na štulama.

Svečano otvaranje manifestacije održano je na Kalemegdanu kod statue „Pobednika“, uz pesme Hora Decjeg kulturnog centra.

Nakon otvaranja gosti su obišli Beo Zoo Vrt, a otvaranjem izložbe i dodelom nagrada 19. Međunarodnog likovnog konkursa „Radost Evrope“ u Decjem kulturnom centru „Donka Špiček“ završen je prvi dan druženja.

Narednog dana, mališane je ugostio gradonačelnik Beograda Siniša Mali na Svečanom prijemu u Starom dvoru, odakle su se uputili na Adu Ciganliju gde su uživali u zabavno-rekreativnom programu.

Danas, u sali „Donka Špiček“ održavaju se koncerti pod nazivom „Susreti prijateljstva“, gde će se pored desetominutnih nastupa gostujućih grupa predstaviti i deca sa posebnim potrebama.

Na sutrašnjem koncertu u Sava Centru Srbiju će predstavljati Gimnastički klub „Ritam“, dok će program voditi glumac Viktor Savić.

Dečji kulturni centar Beograd, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijata za kulturu, organizator je susreta dece iz šesnaest zemalja Evrope i delegacije dece iz Kine.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Tanjug