Zlatni Singidunum: Završen turnir osoba sa invaliditetom „Beograd open 2017“

Prestonica je prošlog vikenda otvorila sportska borilišta za međunarodne igre osoba sa invaliditetom „Beograd open 2017“.

 

 

Prestonica je prošlog vikenda otvorila sportska borilišta za međunarodne igre osoba sa invaliditetom „Beograd open 2017“. U organizaciji Sportskog saveza, četvrtu godinu zaredom, u deset disciplina takmičilo se oko 700 sportista, oba pola i svih vidova invaliditeta iz deset zemalja.

Prvog dana takmičenja, u petak, igre su počele fudbalskim turnirom na terenima „Korn produkt“ u Šumicama, na kojem je učestvovalo šest ekipa, osoba oštećenog sluha iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, a trijumfovala je ekipa iz Niša. Istog dana, šahisti su odigrali prva tri kola u sali Opštine Vračar.

Drugog dana manifestacije održana su takmičenja u parabiciklizmu, atletici, šahu i plivanju, a u nedelju su se osobe sa invaliditetom nadmetale u stonom tenisu, sedećoj odbojci, tekvondu i košarci u kolicima. Ekipa Jedinstvo iz Brčkog je odnela pobedu na turniru u sedećoj odbojci, druga je bila domaća ekipa KSO Smeč, a treći su bili Kragujevčani.

U košarci u kolicima najuspešnija je bila ekipa KKK Singidunum, srebro je odnela ekipa iz Bijeljine, a bronzu je u Apatin odnela ekipa Dunav. Šahovski turnir je zatvorio pobednik Milorad Vulin.

Stoni tenis najpopularniji

Najviše takmičara je bilo na turniru u stonom tenisu, njih 120, koji je održan u SC „Master“ u Zemunu. Osim domaćih takmičara, rekete su ukrstili i sportisti iz Italije, Grčke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Izraela i Češke.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: S. V.

 

O tome i na:

– HEROJI Završene igre osoba sa invaliditetom – www.sport.blic.rs

– Plivači kluba „OSI-Delfin“ osvojili 10 medalja! – www.niskevesti.rs

– Plivanje: Dve medalje Đelmiša na sportskim igrama za osobe sa invaliditetom – www.subotica.com

– (25.09.2017) Uspešno završene IV Međunarodne igre osoba sa invaliditetom “Beograd Open 2017” – www.sosib.rs