Pet ključnih tačaka za podršku OSI

Izdvojeno je pet prioriteta koje bi trebalo da sadrži Lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti.

 

Izdvojeno je pet prioriteta koje bi trebalo da sadrži Lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti.

Smederevo – Uskoro dvogodišnji Lokalni akcioni plan:

U Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Smederevu prošle sedmice je održana radionica za izradu Nacrta Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti za period 2018-2020. godine.

Susret su priredili Grad Smederevo i Nacionalna organizacija osoba sa invalditetom Srbije uz podršku Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i sociijalna pitanja. Voditelj radionice, bio je Vladan Jovanović, ekspert u oblasti socijalne politike, a učestvovali su predstavnici skoro svih organizacija osoba sa invaliditetom iz Smedereva.

Ovom prilikom je izdvojeno pet prioritetnih tačaka koje bi trebalo da sadrži Lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti. To su rad organizacija osoba sa invaliditetom, socijalna zaštita, pristupačnost, zdravstvena zaštita i rehabilitacija i obrazovanje i zapošljavanje. Utvrđene su mere i aktivnosti, kao  i rokovi za njihovu realizaciju.

Prema planu, konačni tekst Nacrta Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti trebalo bi da bude završen već do kraja septembra, a sledeći korak je i da ovaj, za osobe sa invaliditetom važan dokument, usvoji Skupština Grada Smedereva.

Izvor: Naše  Novine – Smederevo – Aktuelno