Посебан трицикл за репрезентативца на поклон

Репрезентативац Србије у паратеквондоу, Суботичанин Славко Адамов, добио је на поклон специјални тицикл који се вози ногама.

Фото: Dnevnik.rs

 

Суботица: Репрезентативац Србије у паратеквондоу, Суботичанин Славко Адамов, добио је на поклон специјални тицикл који се вози ногама. Донација му је уручена у центру града, а он није крио задовољство што му је жеља испуњена и захвалио се свима коју су помогли.

„Ово је за мене, прелеп и велики дан. Била ми је жеља да добијем специјални трицикл, јер сам возио маратон од 21 километра Даниловград-Подгорица, али сада имам адекватно возило мени прилагођено. Једва чекам да га пробам“, рекао је Адамов.

Прошле године одржана је хуманитарна акција „Трка Деда Мразова” на Палићу, коју је организовала Елвира Јаноши, председница Ултрамаратонског савеза Србије и Ултрамаратонског клуба „Палиго Палус“. Сакупљен је део средстава за куповину возила, као и за помоћ штићеницима Дома за децу „Колевка”.

„Хуманитарном акцијом сакупили смо новац за куповину трицикла намењеног за Славка Адамова и за 30-торо малишана Колевке који су отишли на зимовање“, подсетила је заменица градоначелника Суботице Тимеа Хорват .

Директор Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, Ненад Козомора казао је да је ово пример добре сарадње између свих актера.

„Очекујем да буде први параолимпијац из Суботице и то не само у овој дисциплини, него и у теквонду“, рекао је Козомора.

Један од донатора, Роберт Штајн из фирме „Штајн трекс” рекао је да  су га контактирали из Центра за социјални рад Суботица да помогне Славку Адамову, и да им је драго што су могли да учествују.

С. Иршевић

Objavljeno: 20. 06. 2017.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: S. Iršević