Drugačije budni do ostvarenja snova

„Drugačije budni” ime je pozorišne predstave u kojoj su učestvovali đaci Škole sa domom za učenike oštećenog sluha i govora „11. maj” iz Jagodine.

Ђаци из Школе са домом за ученике оштећеног слуха и говора „11. мај” из Јагодине (Фото: Н. Марјановић)

 

 

Beograd – „Drugačije budni” ime je pozorišne predstave u kojoj su učestvovali đaci Škole sa domom za učenike oštećenog sluha i govora „11. maj” iz Jagodine. Komad izveden u Domu omladine po sadržaju je nastavak priče prethodnog  komada „Sami” i govori o željama, snovima i budućnosti mladog čoveka – osobe sa invaliditetom. Namera je da se pokaže kako uz razvijeno samopouzdanje, trud i rad sve prepreke u životu mogu da se prevaziđu, želje ostvare, snovi dostignu. Predstava daje nadu u bolje sutra i pokazuje put za  pronalaženje zvezde vodilje u životu osoba sa invaliditetom.
Komad je obogaćen poetskim materijalom, muzikom i pokretima, a dodatne efekte dali su – senke i UV svetla. Publici se šalje poruka da je potrebno razumeti i prihvatiti različitost, biti uporan i slediti svoje ciljeve.

Pozorišna predstava rezultat je saradnje škole „11. maj” dramskih pedagoga, umetnika iz Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju „CEKOM” iz Zrenjanina.

Objavljeno: 13. 06. 2017.

Izvor: www.politika.rs

Autor: A. K.