Red vožnje na Brajevom pismu

Brajevom azbukom je odštampan autobuski red vožnje…

Foto: Freeimages/julia

 

Subotica – JP „Subotica-trans“ je za slepe i slabovide Subotičane izradila gradski i međugradski red vožnje na Brajevom pismu. Red vožnje građani mogu preuzeti na šalterima autobuske stanice.

Objavljeno: 13. 05. 2017.

Izvor: BLIC – Reportaža

Autor: B. V.

 

Pčinjski okrug:

– Autobuski red vožnje ispisan Brajevom azbukom

Za slepe i slabovide osobe u Pčinjskom okrugu, prvi put je Brajevom azbukom odštampan autobuski red vožnje. Savez slepih i slabovidih je uradio projekat, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja finansiralo.

Prvi put u Pčinjskom okrugu je Brajevom azbukom odštampan autobuski red vožnje. Projekat jr uradio Savez slepih i slabovidih, a finansiralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Beograd – Vranje, Vranje – Beograd, Trgovište – Radovnica“, kaže Zoran Stanković iz Trgovišta.

Više ne mora od drugih da traži da mu kažu u koliko sati autobus polazi do njegovog ili nekog drugog mesta u Srbiji.

Zoran Stanković iz Trgovišta od nedavno i sam može da pročita autobuski red vožnje na Brajevom pismu.

„Prozor u svet, imamo čisto komunikaciju, da pročitamo gde je šta, koji autobus gde ide, na kojoj liniji. Sada smo svoj na svome, sigurni smo“, kaže Zoran Stanković iz Trgovišta.

Autobuski red vožnje na Brajevom pismu, lokalnog prevoznika, štampan je u 300 primeraka. Toliko je slepih i slabovidih lica u Pčinjskom okrugu.

„Prvi put na teritoriji grada je urađeno tako nešto i samim tim je pružena velika pomoć u snalaženju, prevozu, gradskom i međugradskom za naše članove“, kaže Maja Đorđević, sekretar Saveza slepih i slabovidih u Vranju.

Već tri godine osobe sa invaliditetom, na teritoriji grada, besplatno se voze autobusima. To finansira grad Vranje. Vranje je jedini grad u Pčinjskom okrugu koji pokriva cenu karata za osobe sa invaliditetom.

Autobuski red vožnje ispisan Brajevom azbukom

Objavljeno: 30. 03. 2017.

Izvor: www.rts.rs