Tribina „Kako osobe sa invaliditetom u Vojvodini zaista žive“ 4. maja u Radio kafeu

Tribina „Kako osobe sa invaliditetom u Vojvodini zaista žive“ održaće se u četvrtak, 4. maja, u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45).

Foto: Ilustarcija

 

Tribina „Kako osobe sa invaliditetom u Vojvodini zaista žive“ održaće se u četvrtak, 4. maja, u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45).

O tome kako izgleda život osobe sa invaliditetom u Vojvodini i koliko država nastoji da efikasno rešava njihove probleme, govoriće maturantkinja škole “Milan Petrović” Mila Petrović, defektološkinja i aktivistkinja Kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije Kristina Milosavljević, aktivistkinja za ljudska prava Danica Todorov, kao i zamenica pokrajinskog ombudsmana Eva Vukašinović.

Diskutovaće se i o tome na koji način može da se unapredi praksa, koliko su sami korisnici upoznati sa svojim pravima i šta sve još država treba da uradi u praksi kako bi osobe sa invaliditetom, ne samo formalno, već i stvarno bile ravnopravne.

Slika društva o osobama sa invaliditetom neretko je pod uticajem stavova zasnovanih na diskriminaciji, što je često prva i najveća prepreka njihovom potpunom i ravnopravnom učešću u društvu. Tribina ima za cilj bolje razumevanje osoba sa invaliditetom, da pomogne da ljudi postanu svesniji prava i njihovog dostojanstva, kao i da se podigne nivo svesti o važnosti njihovog integrisanja u sve aspekte života.

Debata počinje u 19 časova.

Projekat se realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, uz podršku Švedske.

Autor: 021.rs
Objavljeno: 28. 04. 2017.
Izvor: www.021.rs