Kobra opet bez premca

Sport invalida. Prvenstvo Srbije u paratekvondou u SC „Voždovac“.

 

Sport invalida. Prvenstvo Srbije u paratekvondou u SC „Voždovac“.

Beograd – U Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici održano je drugo Prvenstvo Srbije u paratekvondu na kome je učestvovalo više od 20 takmičara iz tri kluba.

Titulu ekipnih šampiona drugu godinu za redom osvojio je Paratekvondo klub Kobra. Drugo mesto osvojio je Paratekvondo klub Tigar, a treće mesto pripalo je PTK Gitros.

– Našem takmičenju prisustvovali su brojni predstavnici speijalnih škola, defektolozi kao i profesori i studenti Defektološkog fakulteta u Beogradu koji će redovno testirati i pratiti napredak sportista – rekao je generalni sekretar Paratekvondo Saveza Bojan Todorović.

U znak zahvalnosti na dosadašnjem trudu i pomoći Srpskom paratekvondo savezu, predsednik Miodrag Pešić uručio je plakete ministru za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandru Vulinu, narodnom poslaniku Srbislavu Filipoviću, Paraolimpijskom komitetu Srbije, Tekvondo asocijaciji Serbije, Sekretaru za sport Beograda Slavku Gaku, predsedniku Beogradskog tekvondo saveza prof. dr Fadilju Eminoviću, Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograda, Vladimiru Iliću, predsedniku Opštine Zvezdara Milošu Ignjatoviću, članu Veća Opštine Zvezdara Miroslavu Marinoviću i dr Snežani Banković.

Reprezentativce Srbije u paratekvondu očekuju brojna bodovna takmičenja u 2017. godini, a sve u cilju plasmana na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Objavljeno: 21. 02. 2017.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL

Dejana Bačko šampionka u paratekvondu – www.rtv.rs