Obnovljen Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom

U novobeogradske kvadrate koji su namenjeni ugroženim kategorijama uloženo je 312.000 dolara.

 

 

Beograd – Velika sala za vežbanje i druženje, dve svlačionice, toaleti, kuhinja, soba za sastanke… prostorije su koje će u Novom Beogradu moći da koriste osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. U najmnogoljudnijoj prestoničkoj opštini 3. februara je svečano otvoren obnovljen Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom. Ovaj objekat u Ulici narodnih heroja jedan je od tri koja su renovirana zahvaljujući donaciji američke ambasade. U kvadrate koji su namenjeni ugroženim kategorijama društva uloženo je 312.000 dolara.

– Verujem da će ovi objekti u Novom Beogradu rešiti problem udruženja i organizacija koje se bave ranjivim grupama građana. Ovde će moći da provode kvalitetno vreme u adekvantno sređenom prostoru – rekao je Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, kome je ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot predao ključeve centra. On će biti opremljen uz pomoć američke ambasade.

– Cilj nam je da angažovanjem i podrškom smanjimo stopu diskriminacije, izolacije, nezaposlenosti i siromaštva osoba sa invaliditetom i njihovom aktivnom ulogom i afirmacijom – istakla je Milka Milovanović-Minić, v.d. direktora Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom.

Objavljeno: 04. 02. 2017.

Izvor: POLITIKA – Beogradska hronika

Autor: A. J.