Novogodišnji paketići za osobe sa invaliditetom

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović uručio je novogodišnje paketiće osobama ometenim u razvoju u prostorijama njihovog dnevnog boravka u Petrarkinoj ulici u Mirijevu.

 

 

Beograd – Predsednik Gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović uručio je novogodišnje paketiće osobama ometenim u razvoju u prostorijama njihovog dnevnog boravka u Petrarkinoj ulici u Mirijevu.

Pozdravljajući ih, predsednik opštine Zvezdara im je poželeo da lepo provedu novogodišnje i božićne praznike i rekao da se nada da će im godina koja dolazi biti lepa i uspešna. Na to su mu oni razdragano zahvalili i, takođe, i njemu poželeli srećnu Novu godinu.

Miloš Ignjatović je pohvalio rad stručnog tima, koji podrazumeva saradnju i zajednički rad defektologa i stručnih saradnika: “Za ovu vrstu posla neophodna je, pre svega, ljubav i predanost humanitarnom radu, jer naši stručnjaci u ovom poslu često ostaju neprimećeni u društvu u kome je njihov doprinos zaista nemerljiv. Opština Zvezdara će nastaviti sa svim aktivnostima koje su u njenoj ingerenciji kako bi pružila svu pomoć i podršku roditeljima, ali i stručnim službama u podizanju kvaliteta života korisnika Ustanove“ – napomenuo je predsednik GO Zvezdara zahvaljujući se zaposlenima na odanom i brižnom radu sa ovom decom.

U Ustanovi za osobe sa posebnim potrebama u Mirijevu trenutno dnevno boravi 15 korisnika starosti od 15 do 30 godina, rekla nam je pomoćnica direktorke Biljana Mirković. Prostorija je prepuna njihovih rukotvorina i različitih radova, u šta su se članovi delegacije i sami uverili. Tokom boravka oni se bave raznim aktivnostima, čime kreativno ispunjavaju vreme u boravku. “S obzorom na to da je prostor relativno mali, trenutno nismo u stanju da prihvatimo više dece. Za sada i nema takvih zahteva, iako je Mirijevo veliko naselje“ – kaže Biljana Mirković.

Novogodišnji paketići su kupljeni sredstvima prikupljenim tokom održanog humanitarnog koncerta KUD „Branko Cvetković“ u organizaciji Izviđačkog odreda „N.H. Miodrag Milovanović – Lune” i uz podršku Gradske opštine Zvezdara. Zbog toga su, pored predsednika opštine Miloša Ignjatovića, radost oko dodele novogodišnjih paketića za osobe sa posebnim potrebama, podelili i mladi izviđači, kao i njihov starešina Dejan Pantić.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojom opštinska vlast pokazuje brigu za sve kategorije stanovništva Zvezdare jednako. Predsednik Miloš Ignjatović organizovao je zajedno sa članovima Veća GO Zvezdara i predstavu “Maša i meda“, koja je za ovu decu, kao i za sve zainteresovane, besplatno održana 16. decembra u MZ „Lipov lad”, Bulevar kralja Aleksandra 298, sa početkom u 19 časova.

Objavljeno: 16. 12. 2016.

Izvor: www.zvezdara.com