Српски голбалисти четврти на Турниру у Никшићу

Репрезентација Србије у голбалу је протеклог викенда имала још једну међународну проверу.

 

Репрезентација Србије у голбалу је протеклог викенда имала још једну међународну проверу. У Никшићу је у организацији Параолимпијског комитета Црне Горе одржан дводневни турнир на коме је учествовало осам екипа: Србија, Хрватска, Словенија, Бугарска, Грчка, БИХ, Црна Гора 1, Црна Гора 2,

Првог дана је екипа Србије победила Грчку (8:5) и Црну Гору 2 (7:4), а изгубила од Бугарске (1:6). У полуфиналу су се изабраници селекторског пара Драган Сремчевић – Милош Грлица састали са фаворизованом екипом Словеније, иначе чланом Европске А групе (све остале екипе су чланови Европске Ц групе). Словенци су оправдали улогу доминантног фаворита и савладали су Србију (17:7), а касније у финалу и Бугарску (11:1). Наш изабрани тим је у сусрету за треће место изгубио од домаћина, Црне Горе 1 (5:9).

Селектор-играч репрезентације, Милош Грлица, наглашава да је тим који је дошао у Никшић био комбинован, са два нова играча из Новог Сада: Жарком Ћујом и Атилом Молнарем.

„Колега Сремчевић и ја смо задовољни њиховим односом према државном дресу. Желели смо да видимо да ли можемо да проширимо конкуренцију у тиму и добили смо потврдан одговор. Посебно смо задовољни Жарком Ћујом и на њега озбиљно рачунамо у наредним акцијама, у најужем је избору за Европско првенство Ц групе које ће се одржати септембра 2016. године у Молдавији“.

Иако незадовољан резултатом, донекле и игром, селектор Драган Сремчевић, иначе пре три деценије најбољи светски голбалиста, сматра да је пут до успеха у Молдавији „трновит“ и да из пораза треба извући поуке.

„Понављале су нам се грешке са ранијих турнира где смо „јефтино“ примали голове, лако губили тешко стечену предност. Тактички још мора да „сазримо“, да научимо да контролишемо утакмицу са противницима једнаког квалитета. До Молдавије има још времена да се „коцкице слегну“. Наставићемо да радимо.“

Српска делегација у Никшићу се састојала од следећих чланова: Радомир Муминовић, Мирослав Топалов Данилов, Жарко Ћујо, Атила Молнар (сви играчи), Милош Грлица (играч, селектор), Драган Сремчевић (селектор), Немања Аритоновић (статистичар), Милош Врањковић (персонални асистент, возач).

Следећу акцију наша репрезентација ће имати на зимским припремама, током друге половине јануара.

Контакт за додатна објашњења:

Милош Грлица 063/8343157, 060/0145265

Izvor: Marko Aleksandrovic <marko.aleksandrovic@gmail.com>