Попадићева шампионка

У дворани новосадског Спенса одржано је појединачно првенство Србије у стоном тенису за особе са инвалидитетом.

Најбоље стонотенисерке са државног првенства

 

Нови Сад – У дворани новосадског Спенса одржано је појединачно првенство Србије у стоном тенису за особе са инвалидитетом. Наступило је преко 60 такмичара и такмичарки из девет српских клубова, а надметање је организовао Стонотениски савез особа са инвалидитетом Србије са СТК ОСИ Спин, док је покровитељ био Град Нови Сад.

Код стонотенисерки које су биле у једној групи (класе од 1 до 5), славила је репрезентативка Зорица Попадић, која је у финалу савладала Биљану Убовић са 3:1. Попадићева је у полуфиналу играла са Аном Првуловић, која је чак имала и меч лоптицу, али је искуснија такмичарка успела да се домогне финала и злата, а Прволувићевој је припала бронза. Код мушкараца најзанимљивије је било у категорији 1-2, где су се у финалу састала два репрезентативца, а Горан Перлић је, после велике борбе, надиграо Владана Петковића са 3:2. Нова нада, 15-годишњи Лука Андрашић је у категорији 6-7 са 3:0 савладао Хамеда Подбичанина.

На такмичењу није наступило троје освајача медаља из Рија Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и Митар Паликућа, а у скупљању лоптица помогло је 25 деце из омладинске школе СТК Нови Сад.

Пласман, мушкарци – општа категорија: 1. Јосип Типура (Спин, Нови сад), 2. Драган Живић (Медијана, Ниш), 3. Драган Ранђеловић (Медијана). Категорија 8-10: 1. Драган Бунчић (Спин), 2. Драган Вујисић (Стиб, Београд), 3. Бојан Јовановић (медијана) и Никола Кирћански (К2, Зрењанин). Категорија 6-7: 1. Лука Андрашић (Спартак, Суботица), 2. Хамед Подбичанин (Стиб), 3. Митар Ђокић (К2) и Немања Бирманчевић (Мачва, Шабац). Категорија 3-5: 1. Будимир Малешић (Стиб), 2. Младен Ћирић (Спин), 3. Мирослав Хома (Спин) и Дарко Бабић (Спин). Категорин 1-2: 1. Горан перлић (К2), 2. Владан Петковић (Чачак), 3. Борис Стоиљковић (к”) и Ненад Крбавац (К2). Жене – категорија 1.5:1. Зорица Попадић (Стиб), 2. Биљана Убовић (Спин), 3. Ана Првуловић (Стикс, Смедерево) и Тања Милашевић (Чачак).

Г. М.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G. M.