GSP dobio još deset Ikarbusovih autobusa

Gradsko saobraćajno preduzeće dobilo je 8. novembra još deset novih Ikarbusovih niskopodnih autobusa, a gradonačelnik Siniša Mali poručio je da će u narednim godinama vozni park GSP biti potpuno obnovljen.

foto Beoinfo

 

Gradsko saobraćajno preduzeće dobilo je 8. novembra još deset novih Ikarbusovih niskopodnih autobusa, a gradonačelnik Siniša Mali poručio je da će u narednim godinama vozni park GSP biti potpuno obnovljen.

Nakon primopredaje ispred Starog dvora i kraće vožnje autobusom, gradonačelnik je novinarima rekao da su to potpuno novi Ikarbusovi autobusi, sa klimom, bežičnim internetom, video nadzorom, mestima za osobe sa invaliditetom.

Oni će se već od sutra naći na ulicama Beograda, rekao je Mali i dodao da su to velike investicije za grad Beograd, koje građani vide.

Mali je podsetio da je i pre mesec dana GSP dobio deset takvih autobusa, navodeći da je ukupno prošle i ove godine nabavljeno 55 novih autobusa za GSP, od čega pet elektroautobusa, a 50 solo autobusa.

„Malo po malo, potpuno menjamo vozni park i ispunjavamo obećanje koje smo dali-da ćemo u narednih nekoliko godina potpuno obnoviti vozni park“, rekao je Mali.

Osim investicija u autobuse, više od dva miliona evra biće uloženo u pogon Kosmaj, a radovi će trajati osam meseci, rekao je Mali, navodeći da je to najgori pogon u celoj infrastrukturi GSP, jer u njega nije ulagano otkad je napravljen.

Radovi kreću već sledeće nedelje, rekao je Mali i istakao da će biti obnovljena cela infrastruktura tog pogona, kako bi građani dobili mogućnost za još kvalitetniji prevoz.

„Radimo sve što možemo kako bi naš prevoz bio kvalitetniji, kako bi građani imali nove, čiste, lepše autobuse i dolazimo do onog trenutka kada ćemo moći da kažemo da je skoro pola voznog parka GSP obnovljeno“, rekao je Mali.

Sledeće godine planirana je nabavka još bar 30 novih zglobnih autobusa i bar deset novih soloautobusa, rekao je Mali i dodao da će GSP dobiti još deset autobusa u januaru ili februaru, koji će ići u pogon Kosmaj.

„Oko stotinu autobusa za samo dve godine nije mala stvar i sigurno će doprineti kvalitetu prevoza u našem gradu“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da nije zadovoljan naplatom karata i apelovao na građane da plaćaju prevoz, ali je, kaže, zadovoljan i ponosan što se građani voze u autobusima proizvedenim u domaćoj fabrici.

„Politika grada je da kupujemo domaće. Nama je važno da podržimo tu fabriku, ovo su sjajni autobusi. Ne želim, uz dužno poštovanje, da kupujemo autobuse iz Poljske“, rekao je Mali.

Direktor GSP Željko Milković rekao je da će tri autobusa biti predviđena za školski prevoz, a ostali će biti na linijama u Zemunu.On je napomenuo da je 5. decembra otvaranje tendera za školske autobuse i da se 12 školskih autobusa očekuje sredinom sledeće godine.

Objavljeno: 08. 11. 2016.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Tanjug

 

GSP dobio 10 novih autobusa

Beograd – Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd dobilo je deset novih Ikarbusovih niskopodnih autobusa koji će od sutra (09. novembra) početi da prevoze trasama u Zemunu. Prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog novi autobusi imaju video kamere, klimu, internet i mesta predvidjena za osobe sa invaliditetom. Mali je podsetio da tokom ove i prošle godine GSP dobio 55 novih autobusa, medju kojima je i pet elektro vozila koja štede prirodu, ali i gradski budžet. „Malo po malo potpuno menjamo vozni park i ispunjavamo obećanje„, naveo je Mali i dodao da se tokom sledeće godine očekuje nabavka još 40 novih autobusa. (CH1)

Objavljeno: 08. 11. 2016.

Izvor: beta-video.tv