Jubilej Gradske organizacije gluvih

Saradnja sa organizacijama način da se zadovolje potrebe i reše problemi osoba sa invaliditetom.

 

Saradnja sa organizacijama način da se zadovolje potrebe i reše problemi osoba sa invaliditetom.

Svečanost povodom obeležavanja 90 godina postojanja Gradske organizacije gluvih Beograda obeležena je 07. oktobra, a među prisutnima je bila i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je tom prilikom istakla značaj ove organizacije, koja višedecenijskim radom izaziva poštovanje.

– U Gradu Beogradu nastojimo da se sa osobama sa invaliditetom radi na najbolji mogući način. Cilj je da se zadovolje sve njihove potrebe i da se problemi rešavaju. Jedna ste od retkih organizacija koja je uspela ovoliko dugo da se održi, a rad sa vama je dragocen. Posredstvom vaše organizacije ispitujemo i prepoznajemo potrebe i probleme osoba sa invaliditetom – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila da je prošle godine na nivou grada osnovan Savet za osobe sa invaliditetom, što je još jedan od načina da se kroz gradske institucije rešavaju eventualni problemi. Organizacija je i ove godine dobila sredstva od grada na javnom konkursu, a ona se iz godine u godinu uvećavaju.

– Rad na terenu je od presudnog značaja kako bi se stekla prava slika o tome šta je korisnicima potrebno, zbog čega ćemo nastaviti saradnju na svim nivoima – dodala je Stanisavljevićeva i čestitala organizaciji jubilej, izražavajući uverenje da će stvari ubuduće biti još bolje.

Predsednica organizacije Slađana Gordić navela je da im ovaj jubilej, ali i svi ljudi koji pomažu, daju podstrek za dalji rad. Ona je naglasila da organizacija omogućava glvima da se susreću, druže i informišu, ali na prvom mestu, da stiču socijalne navike. Ona je podsetila da je prošle godine usvojen Zakon o upotrebi znakovnog jezika, čijom će se implementacijom umnogome poboljšati status gluvih osoba.

Zaslužnima su dodeljenja priznanja, a između ostalih dobili su ih gradonačelnik Siniša Mali, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Centar za socijalni rad, te brojne druge nadležne i zaslužne ustanove i pojedinci.

Objavljeno: 08. 10. 2016.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: A. R.