Na javnim radovima angažovano 99 Novopazaraca

Na poslovima javnih radova koje organizuje Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru ove godine angažovano je 99 osoba među kojima je 16 sa invaliditetom.

 

Na poslovima javnih radova koje organizuje Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru ove godine angažovano je 99 osoba među kojima je 16 sa invaliditetom. Nacionalna služba je za taj projekat, koji se realizuje u okviru programa i mjera aktivne politike zapošljavanja izdvojila oko 13 miliona dinara.

Pri odabiru angažovanih osoba prednost su imale nekvalifikovane i niskokvalifikovane osobe, tehnološki viškovi, dugoročno nezaposleni, te osobe sa invaliditetom.Javni radovi se sprovode u oblastima socijalnih i humanitarnih djelatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, kao i u oblastima održavanja i zaštite životne sredine i prirode.

Danas su ih u ustonovama u kojima su angažovani posjetili predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, kako bi se uvjerili da su odabrane kompetentne i stručne osobe za te poslove.

U Gerontološkom centru u okviru javnih radova angažovano je 15 osoba, njih 5 sa osnovnim obrazovanje, 9 sa srednjom školom i jedno lice sa završenim fakultetom.

Na poslovima održavanja i zaštite životne sredine i prirode, a u okviru JKP „Gradska čistoća“ angažovano je 38 osoba.

Ovo je za sve angažovane osobe veliko iskustvo, al i siguran prihod u toku nekoliko meseci.

Sredstva namjenjena za sprovođenje javnih radova biće iskorišćena za isplatu naknade za obavljeni posao po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima licima uključenim u javne radove, u visini od oko 18 hiljada dinara, na mjesečnom nivou za pun fond radnih časova.

A. Nićiforović

Objavljeno: 21. 09. 2016.

Izvor: rtvnp.rs

Autor: A. Nićiforović