Mi verujemo, verujte i vi

Manifestacija Drugi svetski kup „Lih open“ u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama održana je na Adi Ciganliji u organizaciji Sportskog udruženja „Lih“.

 

Beograd – Manifestacija Drugi svetski kup „Lih open“ u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama održana je na Adi Ciganliji u organizaciji Sportskog udruženja „Lih“. Ova manifestacija nastala je u okviru programa „Razvoj specifične motorike, stanja za samostalni i kvalitetan život mladih sa spektrom autizma i drugim teškoćama – Mi verujemo, verujte i vi“.

Cilj okupljanja je unapređenje sposobnosti i položaja osoba sa smetnjama u razvoju zajedničkim učestvovanjem dece i mladih sa smetnjama u razvoju i zdrave dece. U okviru redovnog programa, ovu akciju podržavaju Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Sekretarijat za sport i omladinu. Događaju su prisustvovali sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, zamenik sekretara Dragoljub Kočović i Milena Beočanin, pomoćnica sekretara za socijalnu zaštitu.

Sekretar za sport i omladinu Slavko Gak izjavio je da je Drugi svetski kup „Lih open“ za decu i mlade sa autizmom i teškoćama naišao na punu podršku Sekretarijata za sport i omladinu.

– Manifestacije ovog tipa nesumljivo doprinose boljem kvalitetu života dece i mladih sa autizmom i teškoćama u našem društvu – rekao je Gak. Manifestacija pokazuje važnost saradnje javnog civilnog i privatnog sektora, pogotovo kada su u pitanju oblasti socijalne zaštite i sporta, koje su međusobno usko povezane..

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: B. R.

O tome i na:

– Održan Drugi svetski kup „Lih open” u motorici za decu i mlade sa autizmom – www.beograd.rs