Završen konkurs Festivala „Uhvati film“

Organizatori Festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, Kreativno afirmativna organizacija „Parnas“ iz Novog Sada i riječko udruženje „Spirit“, zaključlili su konkurs za predaju filmova za ovogodišnji 14. po redu Festival kratkih filmova na temu invalidnosti.

 

Novi Sad – Organizatori Festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, Kreativno afirmativna organizacija „Parnas“ iz Novog Sada i riječko udruženje „Spirit“, zaključlili su konkurs za predaju filmova za ovogodišnji 14. po redu Festival kratkih filmova na temu invalidnosti.

Na konkurs je stiglo više od 600 filmova, od kojih je predselekciju prošlo 205. Filmovi su stigli iz svih delova sveta, navodi se u saopštenju.

Ono što posebno raduje je značajan broj filmova iz Srbije i regiona, ali i sve veći broj filmova čiji su autori i autorke osobe s invaliditetom.

Lista filmova koji će biti prikazani na Festivalu biće dostupna na zvaničnoj internet stranici (www.uhvatifilm.uhvatifilm.org) krajem jula meseca.

Festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/ Uhvati film“ biće održan u Kulturnom centru Novog Sada, od 19. do 25. septembra, a obuhvatiće filmski i prateći program. Deo Festivala koji se realizuje u Rijeci biće održan 7. i 8.. novembra, a najavljena su i gostovanja u drugim gradovima u Srbiji i Hrvatskoj.

Pod sloganom „Filmovi koji menjaju perspektivu“ Festival ima za cilj da kroz filmsku umetnost javnosti pruži pogled na život i izazove osoba sa invaliditetom bez patetike i senzacionalizma, kroz neretko duhovite i obavezno zanimljive priče.

Podršku ovogodišnjem Festivalu dali su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i Erste banka.

Izvor: www.rtv.rs