Хумана сарадња потврђена протоколом

Протокол о сарадњи у хуманој акцији прикупљања чепова између ЈГСП-а „Нови Сад” и Удружења грађана „Чепом до осмеха” потписан је у ауто-бази градског превозника.

 

Протокол о сарадњи у хуманој акцији прикупљања чепова између ЈГСП-а „Нови Сад” и Удружења грађана „Чепом до осмеха” потписан је у ауто-бази градског превозника.

Циљ акције је прикупљање помоћи за децу с инвалидитетом или с неком сметњом у развоју у образовно-школском процесу.

– Удружење је за три године сакупило око 45 тона чепова и на томе нећемо стати – рекла је иницијаторка акције дипломирана еколошкиња Вања Петковић. – Желим да позовем и све остале грађане да се придруже сакупљању чепова. Њихов мали труд да чеп не баце у корпу за отпатке неком детету ће значити много.

Вања Петковић се овом приликом захвалила запосленима у ЈГСП-у „Нови Сад”, који су већ дуже укључени у акцију. На тај начин помоћ је до сада добило десеторо малишана у нашој земљи, међу којима је и дете возача ЈГСП-а Дејана Минића.– Моја кћерка је пре две године добила терапеутски бициклић и веома јој помаже – каже Минић. – Изузетно сам активан у сакупљању чепова јер знам колико та помоћ некоме значи.

Представници градског превозника истакли су да ће, као друштвено одговорно предузеће, кад год се укаже прилика, подржавати акције хуманитарног карактера. Запослени у предузећу Нестор Побуђановић и Зорица Еремин кажу да им никада није тешко да одвоје чепове у кесицу и донесу их на сабирно место у предузеће. Зорица Еремин успела је да анимира чак и своје пријатеље из Холандије па је уз њихову помоћ прикупила килограме и килограме чепова.

Једна кутија за чепове од среде ће бити постављена и у чекаоници Међумесне аутобуске станице.

Б. Павковић

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: B. Pavković