До посла преко јавних Радова

У филијали Националне службе за запошљавање у Вршцу већ више година се ради они који тешко могу да дођу до радног места запошљавају у оквиру јавних радова.

Наташа Вулић

 

У филијали Националне службе за запошљавање у Вршцу већ више година се ради они који тешко могу да дођу до радног места запошљавају у оквиру јавних радова.

Током ове године посао је добило 111, махом неквалификованих радника, с евиденције те филијале која покрива подручје града Вршца и општина Бела Црква и Пландиште. Ти радови финансирају се из буџета Србије с 8,4 милиона динара, док је Покрајина за ову годину издвојила 482.000 динара.

Директорка филијале НСЗ-а Наташа Вулић је рекла да је девет извођача током маја за јавне радове ангажовало 67 радника, који се финансирају из републичког буџета. То су неквалификовани радници који ће ове године обављати послове на заштити животне средине, геронто-домаћица и личних пратилаца онемоћалих особа. Нагласила је да је од укупног броја највише, њих 20, запослила Психијатријска болница „Др Славољуб Бакаловић“ из Вршца. То су лица с инвалидитетом и она ће у наредна четири месеца сређивати и чистити болнички круг, што ће им омогућити да се осете друштвено корисним и помоћи њиховој социјализацији. Осим поменутих, ангажовано је 39 радника с евиденције незапослених те филијале за уређење градског зеленила, за пружање помоћи старим и онемоћалим грађанима, као и малолетним лицима с посебним потребама. Из покрајинских пара посао на јавним радовима добило је петоро незапослених. Као је речено, до краја године следи и конкурс за јавне радове и стручну праксу из средстава удружених у локалним самоуправама Беле Цркве, Пландишта и ове филијале.

Р. Јовановић

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: R. Jovanović